انواع تجهیزات صنعتی | صنعت پلاس

پمپ دیافراگمی

پمپ‌ها یکی از ابزارهایی هستند که در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند. پمپ دیافراگمی نمونه‌ای از پمپ‌ صنعتی است که در حوزه‌ گوناگون به کار گرفته می‌شود و طرفداران زیادی دارد.

هر یک از انواع پمپ که در صنعت استفاده می‌شوند به نحوه متفاوت این وظیفه را انجام می‌دهند. اگر می‌خواهید بدانید پمپ دیافراگمی چیست و با عملکرد و ویژگی‌ مختلف آن بیشتر آشنا شوید، در ادامه این مطلب همراه ما بمانید.

پمپ دیافراگمی چیست؟

یکی از پرکاربردترین پمپ ها در صنعت، پمپ دیافراگمی می باشد که قابلیت انتقال اکثر سیالات را دارد. این پمپ را با نام (Air Operated Double Diaphragm Pumps) AODD یا پمپ های دبل دیافراگم هم می شناسند که از سری پمپ های جابجایی مثبت می باشد و می تواند از سیالات رقیق تا سیالات بسیار غلیظ با غلظت 50000 سانتی پویز را به راحتی جابجا کند.  پمپ های دیافراگمی در متریال های پلیمری مانند پلی پروپیلن یا PP و PVDF، استیل 316L و آلومینیوم تولید می شوند و در دو مدل بادی یا پنوماتیک و برقی قابل ارائه می باشند.

پمپ دیافراگمی

اجزای پمپ دیافراگمی

پمپ های دیافراگمی از چند قسمت اصلی تشکیل شده است که این اجزاء عبارتند از:

  • بدنه پمپ
  • محفظه داخلی پمپ
  • اکسچنجر باد یا مقسم باد
  • دیافراگم های در ارتباط با سیال
  • دیافراگم های در ارتباط با قسمت مقسم باد
  • توپک ها یا بال 
  • سیت یا نشیمنگاه
  • ورودی و خروجی پمپ که در سایز های محتلف می باشند.
  • قسمت ورودی هوای فشرده (باد)
  • پالسن دمپنر که به صورت جداگانه می توان روی پمپ نصب کرد.

 

اجزای پمپ دیافراگمی
اجزای پمپ دیافراگمی

عملکرد پمپ‌ دیافراگمی

در این قسمت به نحوه عملکرد پمپ دیافراگمی می پردازیم:

ابتدا هوای فشرده توسط کمپرسور باد وارد قسمت اکسچنجر باد یا مقسم باد شده که یک موتور بادی می باشد. این مقسم باد از طریق یک میله رابط در دو جهت به دیافراگم های اولیه متصل هستند. زمانی که فشار هوا وارد موتور بادی می شود، حرکت موتور به واسطه میله رابط و شیر توزیع هوای داخل مقسم باد باعث حرکت دیافراگم ها به صورت رفت و برگشتی می شود. با حرکت دیافراگم های اولیه به صورت رفت و برگشتی، دیافراگم های ثانویه که با سیال در ارتباط هستند هم حرکت می کنند. از طرفی در محفظه پمپ های دیافراگمی در بالا و پایین دیافراگم ها از شیر های توپی یا بال ولو ها استفاده شده است به طوری که یک توپک در مسیر جریان ورودی پمپ و یک توپک در مسیر جریان خروجی پمپ قرار دارد.

نحوه ی عملکرد پمپ‌های دیافراگمی
 

زمانی که دیافراگم ها توسط مقسم باد به سمت عقب کشیده می شود باعث کاهش فشار داخل محفظه می شوند و توپکی که که در مسیر ورودی قرار دارد به سمت بالا می رود (به صورت شیر یک طرفه عمل می کند) و سیال به داخل محفظه پمپ وارد می شود و در جهت دیگر زمانی که دیافراگم ها به سمت جلو یا داخل محفظه حرکت می کنند باعث ایجاد فشار شده و توپکی که در بالای دیافراگم و مسیر خروجی قرار دارد بالا می رود و توپک پایینی بسته می شود که باعث خروج سیال با فشار از محفظه می شود. این عملیت به صورت نوبتی و مداوم در پمپ های دیافراگمی تکرار می شود. در ویدئو زیر می توانید به صورت کامل نحوه عملکرد پمپ دیافراگمی را مشاهده کنید.

مشخصات پمپ دیافراگمی

  • درصد راندمان پمپ‌های دیافراگمی بسیار بالاست و به 97% می‌رسد. این یعنی استفاده صحیح و کارآمد از انرژی و منابع در دسترس.
  • بدنه پمپ در متریال های پلیمری (PP-PVDF)، استیل و آلومینیوم ساخته می شود.
  • فشار هوای مورد نیاز برای به حرکت در آوردن دیافراگم‌ها در زمان راه‌اندازی حداکثر 8 بار یا 80 متر ارتفاع است.
  • حداکثر دبی این پمپ‌ها معادل با 1041 لیتر بر دقیقه یا 62 متر مکعب بر ساعت است.
  • در پمپ دیافراگمی می‌توان دبی سیال خروجی را به راحتی و با تغییر جریان هوای ورودی، تنظیم کرد.
  • سیالاتی که ذرات جامد بسیار زیادی دارند نیز توسط این پمپ قابل انتقال هستند.
  • دیافراگم مورد استفاده در پمپ‌های دیافراگمی به صورت الاستومر هستند و می‌تواند از جنس تفلون (PTFE)، PDVF، نیتریل، Neoprene، Hytrel، سنتوپرن، EPDM و… باشد.
  • این پمپ‌ها به عنوان پمپ پرتابل به فروش می‌رسند. یعنی به راحتی می‌توانید آن‌ها را جابجا کرده و در محلی دیگر نصب نمایید.
  • پمپ‌های دیافراگمی به هیچ عنوان دمای محیط اطراف خود را بالا نمی‌برند. به همین دلیل از آن‌ها می‌توان در مکانهای گوناگون و حتی محیط‌های بسته نیز استفاده کرد.

عملکرد پالسیشن دمپنر(یکنواخت کننده جریان)

در مواردی که از پمپ‌های رفت و برگشتی مانند پمپ دیافراگمی استفاده می‌شود، ابزاری به نام یکنواخت کننده برای کاهش یا حذف نوسانات جریان سیال به کار برده می‌شود. در واقع کار دمپنر این است که نوسانات فشار را با فشاری که خود با پمپاژ سیال ایجاد می‌کند، تعدیل نماید. به این ترتیب سیالی که وارد خط می‌شود، نوسان فشار کمتر و جریانی یکنواخت خواهد داشت. پالسیشن دمپنرها با ظرفیت‌های گوناگون و در جنس‌های مختلف تولید و عرضه می‌گردند که هر کدام برای مصارف خاص مناسب‌تر هستند. برای انتخاب یکنواخت کننده مناسب برای یک پمپ از نوع دیافراگمی، بهترین راه مشورت با یک کارشناس مطلع و باتجربه است.

پالسشن دمپنر پمپ دیافراگمی

کاربرد پمپ دیافراگمی

احتمالاً تا همین‌جا متوجه شده‌اید که پمپ‌های دیافراگمی گستره کاربرد وسیع و بسیار متنوعی در میان انواع پمپ صنعتی دارند و به دلیل دارا بودن مزیت‌های فراوان، برای انواع سیالات و موقعیت‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربرد پمپ دیافراگمی

در واقع صنایع بسیار مختلفی از انواع پمپ دیافراگمی در جریان تولیدات خود استفاده می‌کنند که در ادامه ذکر خواهند شد:

صنایع پتروشیمی، نفت و گاز و پالایشگاهی

صنعت نفت و گاز یکی از مهم‌ترین صنایع هر کشور است که با مواد بسیار ارزشمند و در عین حال حساسی سروکار دارد. استفاده از ابزارها و وسایلی که حداقل میزان خطر و بالاترین ایمنی را دارند، یکی از ارکان اصلی کار در این صنایع است.

از این رو استفاده از پمپ دیافراگمی در این صنعت بسیار رایج است. از این پمپ‌ها برای پمپاژ و انتقال انواع مواد نفتی و روغنی و حتی پمپاژ سیالات موجود در تانکرها و کف مخازن استفاده می‌شود. با توجه به این که پمپ های دیافراگمی پنوماتیک دارای استاندارد ATEX هستند و قابلیت ضد انفجار بودن را دارند در صنایع پالایشگاهی، پتروشیمی و نفتی برای انتقال سیالات قابل اشتعال و یا محیط هایی که احتمال انفجار در آن ها وجود دارد مورد استفاده قرار می گیرد.

صنایع غذایی

در بخش قبل نیز گفتیم که پمپ‌های دیافراگمی به دلیل نداشتن ذره‌ای نشتی، برای مصارفی از جمله صنایع غذایی پرکاربرد هستند. این پمپ با توجه به اینکه در متریال استیل تولید می شود توسط سازمان غذا و دارو تاییدیه FDA را دارد و به راحتی در صنایع غذایی قابل استفاده می باشد.

برای مثال در صنعت تولید روغن‌های خوراکی، انواع سس‌ها و شربت‌ها و… از پمپ دیافراگمی استفاده می‌شود. جالب است بدانید حتی برای پمپاژ و انتقال میوه‌های تکه‌تکه شده نیز از پمپ‌های دیافراگمی استفاده می‌شود.

صنعت رنگ

یکی از صنایع مهم که جایگاه ویژه‌ای در هر کشور دارد، صنعت رنگ‌سازی است. ویژگی‌های منحصر به فرد پمپ‌های دیافراگمی آن‌ها را برای استفاده در این صنعت به عنوان انتقال دهنده رنگ‌ها، حلال‌ها و حتی مواد اسیدی و رزینی مناسب می‌سازد.

صنایع شیمیایی

بدیهی است هر صنعتی که سروکاری با مواد و سیالات شیمیایی داشته باشد، می‌تواند از پمپ دیافراگمی برای پمپاژ سیالات خود بهره بگیرد. به همین جهت پمپ‌های دیافراگمی را می‌توانید در فرآیندهایی که با سیالات اسیدی و بازی، الکل‌ها، مواد خورنده، حلال‌های گوناگون، سیالات و حتی گازهای سمی و … در ارتباط هستند، ببینید.

صنعت تولید کاشی و سرامیک

جالب است که پای پمپ دیافراگمی به صنعت کاشی و سرامیک نیز باز شده است. از این پمپ‌ها برای انتقال لجن سیلیس و اسلاری سرامیک که از مواد مورد استفاده در فرآیند تولید کاشی و سرامیک هستند، بهره گرفته می‌شود.

صنایع دارو سازی

پمپ دیافراگمی در صنعت دارو سازی نقش بسیار مهمی ایفا می کند. این دستگاه ها از خلاء و فشار هوا برای ایجاد حرکت دیافراگم استفاده می کنند و برای انتقال مواد اولیه در فرآیند تولید داروها بسیار موثر هستند. از جمله کاربردهای متداول پمپ های دیافراگمی در این صنعت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. انتقال مواد اولیه: پمپ های دیافراگمی برای انتقال مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه دارو ها استفاده می شوند. این انتقال مواد باید بسیار دقیق و بدون تلفات باشند و پمپ های دیافراگمی به خوبی این مورد را برآورده می کنند.
  2. تزریق مواد موثره: در فرآیند تولید دارو ها، ممکن است نیاز باشد که مواد موثره به دقت و با حجم مشخصی به محصول اضافه شوند. پمپ دیافراگمی این کار را با دقت و کنترل بالا انجام می دهد.
  3. بهداشت و استانداردهای صنایع داروسازی: در صنعت داروسازی، اطلاعات بهداشتی و استاندارد ها، بسیار سختگیرانه و حیاتی هستند. پمپ دیافراگمی به واسطه مواد سازگار با دارو ها (استنلس استیل)، امکان شست و شو و ضد عفونی آسان به تامین این استاندارد ها کمک می کند.

در صنایع دارویی دوزینگ پمپ هم به علت این که سیالات را در دوز و فشار مشخصی به صورت دقیق می تواند انتقال دهد مورد استفاده قرار می گیرد. جهت آشنایی با دوزینگ پمپ می توانید به صفحه این پمپ مراجعه نمایید.

کاربردهای پزشکی

در صنعت پزشکی و در زمینه های مختلف از دیگر صنایع، پمپ دیافراگمی کاربرد های مهمی دارد. این تجهیزات با ویژگی های منحصر به فرد خود، در عملکرد های حیاتی مانند پمپاژ مایعات در دستگاه های دیالیز کلیه، تامین خون مصنوعی و تحویل دقیق دارو ها به بیماران نقش ایفا می کنند.

یکی از کاربردهای اساسی پمپ های دیافراگمی در صنعت پزشکی، در دستگاه های دیالیز کلیه است. در فرآیند دیالیز کلیه، خون بیمار از جسم خارج شده و توسط دیالیزر تصفیه می شود. پمپ های دیافراگمی وظیفه انتقال خون به دستگاه دیالیز و به بیمار را دارند.

صنعت کاغذ سازی و سلولز

در صنعت کاغذ و سلولز، پمپ های دیافراگمی با مشخصات منحصر به فرد خود نقش حیاتی در فرآیند های تولیدی دارند. این تجهیزات برای جا به جایی مخلوط ها، چسب ها و مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید کاغذ و محصولات مشابه به کار می روند و به بهبود فرآیند های این صنعت ها کمک می کنند.

یکی از کاربرد های اصلی پمپ دیافراگمی در صنعت کاغذ و سلولز، جا به جایی مخلوط ها است. در فرآیند تولید کاغذ، مخلوط های متنوعی از مواد و رقیق‌ کننده ها برای تهیه پوشش و بافت کاغذ به کار می روند. 

همچنین، در صنعت کاغذ و سلولز، چسب ها و مواد شیمیایی به عنوان بخشی از فرآیند تولید به کار می روند. پمپ های دیافراگمی با مشخصات مناسب خود توانایی پمپاژ این چسب ها و مواد شیمیایی را دارند. این امر می تواند در بهبود اتحاد و یکنواختی توزیع مواد از اهمیت بالایی برخوردار باشد.

جنس بدنه و متریال دیافراگم پمپ دیافراگمی

بدنه پمپ های دیافراگمی با 6 متریال می باشد که عبارت هستند از:

  • استنلس استیل 316L: مناسب صنایع غذایی و دارویی هستند و برای انتقال اسید ها و ماده های خورنده مناسب می باشد.
  • پلی پرو پیلن یا PP: یک نوع پلیمر نسبتا ارزان قیمت می باشد و برای انتقال اسید ها تا دمای 65 درجه مناسب می باشد.
  • PVDF: یک پلیمر گران قیمت می باشد و برای انتقال انواع مواد شیمیایی و اسید های قوی تا دمای 95 درجه استفاده می شود.
  • آلومینیوم  و چدن داکتیل:برای انتقال ذرات سایشی مورد استفاده قرار می گیرند.
  • استال Acetal: مناسب برای انتقال حلال ها

متریال های پمپ دیافراگمی

جنس دیافراگم ها در 7 متریال به شرح زیر می باشد:

  • تفلون PTFE
  • سنتوپرن Santoprene
  • EPDM
  • نئوپرن Neoprene
  • هایترل Hytrel
  • PVDF
  • نیتریل Nitrile

جنس دیافراگم های پمپ دیافراگمی

متریال توپک ها هم معمولا از جنس زیرکونیوم یا سرامیک می باشد.

انواع پمپ دیافراگمی مورد استفاده در صنعت

بسته به نوع محرک دیافراگم و سایر مشخصه‌های فنی و کاربردی، پمپ‌های دیافراگمی به انواع گوناگونی تقسیم می‌شوند. مهم‌ترین نکته هنگام خرید این پمپ‌ها آشنایی با انواع مختلف آن و انتخاب بهترین پمپ است.

نوع کاربرد، سیال مورد استفاده  و … از جمله عواملی هستند که در انتخاب نوع پمپ دیافراگمی تأثیر می‌گذارند. می‌توانید در این باره از راهنمایی کارشناسان مجموعه ما برای انتخاب پمپ مناسب بهره ببرید.

البته پیش از آن لازم است با انواع این پمپ‌ها آشنایی مختصری داشته باشید. به طور کلی پمپ‌های دیافراگمی با توجه به نوع محرک دیافراگم‌ها به چند دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • پمپ‌های دیافراگمی بادی یا پنوماتیک: در پمپ‌های بادی از جریان هوای فشرده شده توسط کمپرسور برای فشرده‌سازی سیال استفاده می‌شود.
  • پمپ‌های دیافراگمی برقی یا الکتریکی: در این نوع از پمپ‌ها از یک الکتروموتور جهت جابجایی دیافراگم و انتقال سیال کمک گرفته می‌شود. در مواردی که دسترسی به کمپرسور برای تأمین هوا وجود ندارد، پمپ دیافراگمی برقی بهترین گزینه است.
  • پمپ‌های دیافراگمی دستی: این پمپ‌ها در واقع کوچک‌ترین پمپ‌های دیافراگمی به شمار می‌روند که اغلب کاربرد آزمایشگاهی دارند. زیرا قادر به انتقال حجم بالای سیال نیستند.
  • پمپ دوزینگ: پمپ‌های دوزینگ، همان‌طور که از نام آن‌ها پیداست، برای تزریق جریان یک سیال به سیالی دیگر یا بستری دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. نکته مثبت این نوع پمپ این است که به وسیله آن می‌توان دوز مشخصی از سیال را جابجا کرد. جنس دیافراگم پمپ دوزینگ دیافراگمی، تفلون است و برای سیالات خورنده نیز گزینه‌ای مناسب محسوب می‌شود.

امروزه در صنعت کاربرد پمپ‌های بادی به مراتب بیشتر از انواع دیگر است. در ادامه شما را با این پمپ‌ها به طور مفصل‌تر آشنا خواهیم کرد.

پمپ دیافراگمی بادی (پنوماتیک)

می‌توان گفت رایج‌ترین نوع پمپ‌های دیافراگمی، پمپ‌های بادی یا پنوماتیکی هستند که با نام AODD نیز شناخته می‌شوند. در بخش قبل نیز گفتیم که معمولاً دیافراگرام‌ها یا لاستیک‌های موجود در ساختار پمپ دیافراگمی، به کمک فشار هوا جابجا می‌شود. در این حالت در واقع از نوع بادی یا پنوماتیک پمپ صحبت می‌کنیم. این نوع از پمپ‌ها از دو شیر توپی در دو سر پمپ، محفظه‌ای برای فشرده‌سازی سیال، ورودی و خروجی و طبیعتاً از دو دیافراگم تشکیل می‌شوند. یکی از دیافراگم‌ها هوا را فشرده می‌کند و بدین وسیله دیافراگم بعدی را که با سیال مرتبط است، مجبور به جابجایی می‌نماید. بدین ترتیب، سیال متراکم شده و با فشار بیشتر از خروجی پمپ خارج می‌شود. هنگام مکش هوا شیر توپی که در خروجی پمپ قرار دارد بسته شده و شیر ورودی باز می‌شود.

پمپ دیافراگمی بادی

سپس شیر ورودی بسته و شیر خروجی برای بیرون فرستادن سیال باز می‌شود. پمپ نوع دیافراگمی بادی از جنس‌های متفاوتی ساخته می‌شود از جمله PP یا پلی‌پروپیلن، آلومینیوم، استنلس استیل و PVDF و… نوع جنس دیافراگم‌ها نیز بسته به نوع سیال و دمای آن متغیر است. نکته‌ای مثبت که درباره این نوع پمپ وجود دارد این است که در هنگام راه‌اندازی فقط باید جریان هوای خروجی از کمپرسور را به ورودی پمپ وصل کنید تا پمپ شما با مکش قوی خودش، کار فشرده‌سازی سیال را آغاز کند. علاوه بر این با تغییر فشار هوای کمپرسور، می‌توان به راحتی فشار پمپ را تنظیم کرد و متناسب با موقعیت تغییر داد.

پمپ دیافراگمی برقی

یکی از محدودیت‌ها و معایب پمپ دیافراگمی بادی، لزوم دسترسی به هوای فشرده است که عمدتاً باید توسط کمپرسور فراهم گردد. برای رفع این محدودیت می‌توان از پمپ دیافراگمی الکتریکی یا برقی کمک گرفت. در واقع در این نوع پمپ، بجای هوای فشرده، از الکتروموتور برای ایجاد نیروی محرکه لازم جهت حرکت دیافراگم‌ها استفاده می‌شود. با این حساب می‌توان گفت در مواردی که امکان تهیه یا بکارگیری کمپرسور وجود نداشته باشد، بهترین گزینه پمپ‌های دیافراگمی برقی است. این محصول در انواع پمپ دیافراگمی ۲۴ ولت و 12 ولت، تک فاز و سه فاز عرضه می‌شود.

خرید پمپ دیافراگمی برقی

لازم است بدانید این نوع پمپ در کنار مزایای متعددی که دارد، دارای معایب و محدودیت‌های اندکی نیز هست. به عنوان مثال راندمان پمپ‌های دیافراگمی الکتریکی پایین‌تر از پمپ‌های بادی است. همچنین یکی از قطعات پمپ دیافراگمی الکتریکی، سیل مکانیکی است که در پمپ‌های پنوماتیک دیده نمی‌شود. در واقع علت بدون نشتی بدون پمپ‌های بادی عدم نیاز به آب‌بند یا مکانیکال سیل است، که در مورد پمپ‌های دارای الکتروموتور صدق نمی‌کند.

پمپ دیافراگمی ضدانفجار EX

در بسیاری از صنایع، سیالات مورد استفاده در فرآیندها به شدت اشتعال پذیر هستند. همچنین گاهی گازهای موجود در فضا خود احتمال حریق و انفجار را بالا می‌برند. در چنین شرایطی انتخاب تجهیزات مورد استفاده، از جمله پمپ‌ها، باید با دقت بسیار بالایی انجام شود، زیرا گاهی یک جرقه کوچک می‌تواند منجر به انفجاری بزرگ و خساراتی جبران ناپذیر شود.

پمپ دیافراگمی ضد انفجار

پمپ دیافراگمی پنوماتیک به دلیل این که در ساختار خود دارای سیل مکانیکی نیست و همچنین با باد کار می کنند، از جمله پمپ‌های ضد انفجار به حساب می‌آید که احتمال بروز حوادث را در صنایع حساس به حداقل می‌رساند. همچنین عملکرد پمپ دیافراگمی بادی با استفاده از هوای فشرده، موجب ایمنی بیشتر آن می‌گردد. به همین دلیل توصیه می‌شود در صنایع پرخطر که احتمال حریق و انفجار بالا است، از پمپ‌های دیافراگمی بادی استفاده شود.

مزایای پمپ دیافراگمی پنوماتیک

  • نوع آب‌بندی پمپ‌های دیافراگمی بادی به صورتی است که هیچ‌گونه نشتی ندارد. به همین دلیل می‌توان از آن برای سیالاتی که سمی هستند، اشتعال پذیرند، خاصیت اسیدی، بازی یا خورندگی دارند و … استفاده کرد.
  • پمپ‌ از نوع دیافراگمی بادی به هیچ عنوان سنگین نیست و وزن کم آن، نصب و استفاده از آن را آسان می‌کند.
  • این نوع از پمپ‌ها صدای کمی ایجاد می‌کنند. زیرا فیلتری به عنوان کاهش دهنده صدا در ساختار آن‌ها تعبیه می‌شود.
  • پمپ‌های دیافراگمی پنوماتیک را می‌توان برای مصارف خاص غذایی و حتی دارویی نیز مورد استفاده قرار داد که این ویژگی نیز به این دلیل است که هیچ نشتی ندارد.
  • این پمپ‌ها را می‌توان به صورتی که کاملا یا نسبتاً در سیال باشد به کار برد. در این صورت برای جابجایی برخی از انواع سیالات که حساسیت خاصی برای انتقال آن‌ها وجود دارد، گزینه‌ای عالی محسوب می‌شود. همچنین این پمپ به صورت خشک نیز قابل استفاده است.
  • حجم کم پمپ دیافراگمی بادی یکی دیگر از مزایای آن است که باعث می‌شود به راحتی جابجا شود.
  • همانطور که قبلاً به آن اشاره شد پمپ‌های بادی مکش قوی دارند. این باعث می‌شود بتوانند سیال را از عمق‌‌های زیاد نیز جابجا کنند.
  • علاوه بر این، این پمپ‌ها در دهش سیال نیز بسیار قوی عمل می‌کنند تا جایی که می‌توانند سیال را با فشار 8 بار نیز جابجا کنند.
  • پمپ دیافراگمی قادر است سیالات ویسکوز یا سیالاتی که دارای ذرات معلق هستند را نیز انتقال دهد.
  • یکی از مزایای مهم پمپ‌های دیافراگمی، تهیه آسان قطعات و تعمیر بدون دردسر آن‌هاست. از آن‌جایی که اکثر قطعات به کار رفته در این پمپ‌ها مانند دیافراگم، واشرها، شیر توپی، اورینگ و … توسط بسیاری از شرکت‌ها عرضه می‌شوند، معمولاً مشکلی برای تعویض قطعه وجود ندارد. به این ترتیب می‌توانید از بابت تعمیر پمپ نیز خیال راحتی داشته باشید.

مزایا و معایب پمپ دیافراگمی

معایب پمپ دیافراگمی

تنها ویژگی منفی که درباره پمپ دیافراگمی می‌توان بیان کرد این است که سیال را با جریانی نوسان‌دار خارج می‌کند که در ابتدای مطلب در این مورد به طور مفصل صحبت شد و راهکار آن نیز ارائه گشت. البته این مورد، زمانی عیب تلقی می‌شود که لزوماً به جریان یکنواخت نیاز داشته باشید.

نحوه نصب پمپ دیافراگمی

خبر خوب این است که نصب پمپ‌های دیافراگمی بسیار آسان است و این در واقع یکی از نقاط قوت این محصول به حساب می‌آید. تنها چیزی که لازم است هنگام راه‌اندازی و نصب به آن توجه کنید، نوع اتصال در ورودی و خروجی پمپ است. برخی از پمپ‌ها اتصال رزوه‌ای دارند، برخی NPT و برخی دیگر فلنجی. بعد از آن لازم است محل نصب پمپ را انتخاب کنید. در ادامه نیز توضیح داده خواهد شد که پمپ‌های دیافراگمی در بسیاری از موارد قابلیت نصب شدن به صورت غوطه‌ور را نیز دارند.

نصب و راه اندازی پمپ دیافراگمی

با این حال لازم است در این باره از کارشناسان شرکت نیز سؤال کنید. همچنین اگر به هر دلیلی نمی‌توانید پمپ دیافراگمی را پایین‌تر از سطح سیال نصب کنید، باز هم جای نگرانی نیست. زیرا نیروی مکش این نوع پمپ به حدی زیاد است که حتی می‌توان آن را هم‌سطح یا بالاتر از سطح سیال نیز نصب نمود. جالب است بدانید پمپ‌های دیافراگمی بادی یکی از آسان‌ترین شیوه‌های نصب را دارند. زیرا بدون نیاز به هواگیری می‌توانند مکش را آغاز کنند. (پیشنهاد می شود در صورت امکان هواگیری انجام شود )

نحوه نگهداری و تعمیرات پمپ دیافراگمی

در نگهداری و تعمیرات پمپ های دیافراگمی بادی، اهمیت تدابیر دقیق برای حفظ عملکرد بهینه و طول عمر طولانی این تجهیزات وجود دارد. پمپ دیافراگمی به عنوان قطعه حیاتی در صنایع مختلف از جمله شیمیایی، دارو سازی و فرایند های صنعتی استفاده می شود.

تعمیر و نگهداری پمپ دیافراگمی

برای حفظ کارکرد بهتر پمپ دیافراگمی بادی، باید روند منظم تعمیرات و نگهداری را دنبال کرد. این شامل بررسی و تعویض قطعات آسیب دیده مانند دیافراگم ها، توپک ها، سیت و اکسچنجر می شود. همچنین، بررسی و تنظیم درست فشار ها و جریان ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

پمپ دیافراگمی در چه سایزهایی به فروش می‌رسد؟

سازندگان این پمپ‌ها محصولات خود را تا سایزهای 3 و 2 اینچ نیز ارائه می‌دهند. البته پمپ‌های دیافراگمی در سایزهای کوچک‌تر معادل 1 و 1/2، 3/4، 3/8 اینچ نیز تولید می‌گردند. این سایزها در واقع سایزهای متداول بازار هستند.

سایز پمپ دیافراگمی
سایز پمپ دیافراگمی

برندهای تولید کننده پمپ دیافراگمی

برنده های تولید کننده داخلی و خارجی زیادی پمپ های دیافراگمی تولید میکنند که بعضی از برند های معتبر این مدل پمپ به شرح ذیل می باشد:

سازنده های پمپ دیافراگمی

پمپ دیافراگمی ایرانی

پمپ‌های دیافراگمی توسط شرکت‌های ایرانی نیز تولید و عرضه می‌شوند که عموماً از نوع بادی و از جنس آلومینیوم هستند. پنوماتیک بودن این پمپ‌ها علاوه بر مزایای بی‌شمار قبلی، آن‌ها را از جریان برق نیز بی‌نیاز می‌سازد. خرید از شرکت‌های ایرانی این امکان را به شما می‌دهد که به راحتی با مشاوران اختصاصی شرکت در ارتباط باشید و به سادگی از خدمات پس از فروش استفاده کنید. به این ترتیب در صورت خرابی، برای تعمیر و تهیه قطعات پمپ نیز با مشکل مواجه نخواهید شد.

قیمت پمپ دیافراگمی

یکی از مزایای بسیار مهم پمپ های دیافراگمی، قیمت مناسب آن‌ها است. قیمت این پمپ نسبت به عملکرد بسیار خوب و راندمان بالایی که دارد، کاملاً مقرون به صرفه است. به همین دلیل نمونه‌های بسیاری از پمپ‌های دیافراگمی در صنایع گوناگون دیده می‌شوند. به طور کلی قیمت پمپ دیافراگمی به پارامترهای مختلفی بستگی دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • نوع پمپ: پمپ‌های دیافراگمی در انواع مختلفی از قبیل الکتریکی، پنوماتیک، ضد انفجار و… عرضه می‌شوند. هر کدام از این پمپ‌ها با توجه به نوع ساختار و طراحی، جنس بدنه و قطعات، ویژگی‌ها و… دارای قیمت‌های متفاوتی هستند.
  • مشخصات فنی: یکی دیگر از عوامل مهمی که بر قیمت نهایی این محصول تأثیر دارد، مشخصات فنی پمپ دیافراگمی است. میزان دبی و فشار تولید شده توسط پمپ، قابلیت پمپاژ سیالات با ویژگی‌های خاص، ویسکوزیته سیال قابل پمپاژ، توان موتور پمپ دمای سیال و… همگی از عواملی هستند که در تعیین قیمت پمپ نقش خواهند داشت.  خواهد بود.

جدول لیست قیمت پمپ دیافراگمی

جدول قیمت انواع پمپ دیافراگمی به شرح ذیل می باشد.  همچنین برای استعلام قیمت پمپ صنعتی و سایر شهرستان های کشور می توانید با ما در تماس باشید.

قیمت پمپ دیافراگمی DEBEMتماس بگیرید
قیمت پمپ دیافراگمی FLUIMACتماس بگیرید
قیمت پمپ دیافراگمی POMKARتماس بگیرید
قیمت پمپ دیافراگمی GRACOتماس بگیرید
قیمت پمپ دیافراگمی HUSKYتماس بگیرید
قیمت پمپ دیافراگمی DIAتماس بگیرید
قیمت پمپ دیافراگمی AROتماس بگیرید

خرید پمپ دیافراگمی از سایت صنعت پلاس

کارشناسان صنعت پلاس شرایطی را فراهم کرده‌اند تا بتوانید پیش از خرید درباره هر یک از پمپ‌ها اطلاعات کافی را به دست آورید و سپس با توجه به بودجه مورد نظر خود، بهترین محصول را از میان محصولات موجود در سایت، انتخاب نمایید. به یاد داشته باشید می‌توانید پیش از خرید، کاتالوگ پمپ دیافراگمی انتخابی خود را به طور دقیق مطالعه کنید و با اطمینان خاطر خرید نمایید.

تماس با ما

جمع بندی

همانگونه که گفته شد پمپ دیافراگمی یک پمپ همه کاره می باشد، به طوری که قابلیت انتقال اکثر سیالات با خاصیت های اسیدی، قلیایی، شیمیایی را دارد و همچنین محدودیتی از لحاظ غلظت سیال را ندارد چرا که می تواند تا 50000 سانتی پویز را انتقال دهد. اگر به دنبال پمپی کاربردی با نصب و راه اندازی سریع در مکان های متفاوت به همراه متریال های مختلف هستید، پمپ دیافراگمی بهترین انتخاب می باشد.

سوالات متداول

پمپ دیافراگمی چیست و چگونه عمل می‌کند؟

پمپ دیافراگمی یک پمپ صنعتی همه کاره می باشد که قابلیت انتقال اکثر سیالات اسیدی، خورنده، حلال، شیمیایی و… را در غلظت های بالا و پایین را دارد. این پمپ در مدل های پنوماتیک یا بادی و برقی تولید می شود.

مزایا: توانایی انتقال مایعات با ذرات جامد و بدون نیاز به سیستم‌های خاص فیلتراسیون و قابلیت انتقال مایعات با ویژگی‌های شیمیایی متفاوت، از جمله مواد شیمیایی خورنده و ساختار ساده و قابلیت نگهداری آسان دارد.

معایب: نیاز به تعویض دیافراگم در بازه‌های زمانی مشخص و توان محدود برای انتقال مایعات با فشار بالا یا حجم بزرگ به همراه مصرف انرژی بیشتر نسبت به برخی سیستم‌های پمپاژ

بله، پمپ دیافراگمی با توجه به اینکه در متریال های پلیمری و استیل ساخته می شود، قابلیت انتقال انواع اسید ها را دارد. ناگفته نماند دیافراگم های این پمپ در متریال های PTFE، EPDM، نئوپرن و… تولید می شود.

بله، پمپ های دیافراگمی علاوه بر انتقال سیالات رقیق، قابلیت انتقال سیالات غلیظ و چسبناک را دارد.

بله، پمپ دیافراگمی پنوماتیک یا یادی با توجه به این که دارای استاندارد ATEX هستند برای انتقال سیالات قابل اشتعال و محیط های خطرناک قابل استفاده می شود.

پمپ دیافراگمی با متریال استیل مناسب استفاده در صنایع دارویی و بهداشتی می باشد، این پمپ ها دارای تاییدیه FDA هستند.

بله، از پمپ های دیافراگمی برای تخلیه بشکه ها و مخازن استفاده می شود. اما در کنار این پمپ ها می توانید از پمپ بشکه کش که به صورت تخصصی برای این کار طراحی شده استفاده نمایید.

64 Responses

  1. سلام دیافراگم پمپ 1 اینچ می خوام موجود دارید؟ و اینکه هزینش حدودا چقدر هست؟

    1. سلام وقتتون بخیر
      دیافراگم با چه متریالی نیاز دارید؟ لطفا برند پمپ دیافراگمی خودتون رو هم اعلام کنید.
      با سپاس

  2. سلام برای انتقال پودر چه پمپی مناسب است؟ پمپ دیافراگمی مناسب است؟ امکان دارد پمپی که مناسب است را معرفی کنید ممنون

    1. سلام وقتتون بخیر
      برای انتقال پودر پمپ دیافراگمی انتخال مناسبی می باشد،برای مشاوره و انتخاب مناسب ترین مدل می توانید با کارشناسان فروش ما در تماس باشید.

    1. سلام وقتتون بخیر
      برای انتقال حلال ها می توانید از متریال آلومینیوم،استیل و pvdf استفاده کنید.
      با سپاس

  3. سلام و خسته نباشید
    پمپ دیافراگمی یه تجربه خوبی برام بوده خیلی عملکرد عالی داره و از پشتیبانی تیم شما واقعا راضی هستم

    1. سلام و وقتتون بخیر
      جناب احمدی خوبه که از پمپ راضی هستید. اگر سوالی دارید یا به راهنمایی بیشتری نیاز دارید، خبر بدید و از طریق پشتیبانی با ما در ارتباط باشید

  4. سلام
    من این پمپ دیافراگمی رو خریدم و باید بگم که واقعاً راضی هستم. کار باهاش خیلی آسونه و عملکردش هم عالیه

    1. سلام جناب رضایی وقتتون بخیر
      خیلی خوشحالیم که از تجربه خوبی برخوردار شدید. اگر سوال یا نیاز به راهنمایی دارید، همچنان تیم ما پاسخگو شماست

  5. سلام و وقت بخیر
    این پمپ رو برای کاربردهای مختلف استفاده میشود و من تا الان که استفاده کردم همیشه عملکرد عالی داشته

    1. سلام وقت شما هم بخیر
      تشکر از به اشتراک گذاری تجربتون. اگر سوالی دارید یا نیاز به اطلاعات بیشتری دارید، با مجموعه ما تماس بگیرید.

  6. سلام و عرض ادب
    پمپ دیافراگمی واقعاً عالی به نظر میاد. امکان دارد بیشتر در مورد کاربردها و عملکردش توضیح بدین؟

    1. سلام و وقت بخیر
      خوشحالیم که علاقه‌مندید. پمپ دیافراگمی به عنوان یک راه حل چندمنظوره برای انتقال مایعات در صنایع مختلف به کار می‌رود. این پمپ‌ها با دیافراگم میانی عمل می‌کنند و مایعات را با ایجاد فشار و تخلیه منظم انتقال می‌دهند.
      در چند روز آینده محتوای بیشتری درمورد مبحث کاربرد و عملکرد پمپ دیافراگمی در همین صفحه در اختیارتون قرار میدهیم

  7. سلام و عرض ادب
    مقاله بسیار مفیدی بود، به خصوص توضیحات در مورد کاربردهای مختلف پمپ دیافراگمی. بنده از اطلاعاتی که شما در اختیارمون قرار دادین توانستم مناسب ترین پمپ را خریداری کنم

    1. سلام! خوشحالیم که مقاله برای شما مفید بوده و توانسته به انتخاب صحیح پمپ به شما کمک کند. اگر سوال یا نظر دیگری دارید، در خدمت شما هستیم

    1. سلام و عرض ادب آقای احمدی
      پمپ دیافراگمی مزایای زیادی دارد مثل قابلیت انتقال مواد گرانولی، ایمنی بالا در مواجه با مواد شیمیایی و امکان انتقال مایعات با خصوصیات مختلف. همچنین نگهداری آسان و کم هزینه بودن آن هم جزو مزایاش حساب میشود.

  8. با سلام
    مقاله بسیار عالی بود، به خصوص توضیحات در مورد مزایا و معایب پمپ دیافراگمی. خیلی ممنون

    1. سلام و عرض ادب
      از نظر مثبت شما سپاسگزاریم. اگر سوالی دارید یا نیاز به توضیحات بیشتری دارید، در خدمت هستیم

    1. با سلام و احترام
      بله، پمپ های دیافراگمی قابلیت انتقال سیالات با غلظت بسیار بالا، معادل 50هزار سانتی پویز را دارند.

  9. سلام و خسته نباشید
    این مقاله واقعاً یک راهنمای جامع برای افرادی مثل من بود که به دنبال اطلاعات در مورد پمپ دیافراگمی هستیم. ممنون از توضیحات دقیقتون

    1. سلام ارادتمندیم. خوشحالیم که به دنبال اطلاعات بودید و توضیحات برایتان مفید بوده است. اگر سوالی دارید، در خدمت هستیم.

  10. سلام وقت بخیر
    اگر بخواهیم از پمپ دیافراگمی برای محیط‌های خطرناک یا انفجاری استفاده کنم میتوانیم استفاده کنیم یا مناسب برای این محیط ها نمیباشد؟

    1. با سلام و عرض ادب
      بله، بسیاری از مدل‌ پمپ دیافراگمی با استانداردهای خاصی برای محیط‌ خطرناک و انفجاری مطابقت دارند. انتخاب مدل مناسب با شرایط محیطی هم اهمیت دارد

  11. سلام و خسته نباشید
    توضیحاتتون در مورد نگهداری و انتخاب پمپ دیافراگمی خیلی عالی بود فقط اگر امکان دارد درمورد نصب پمپ دیافراگمی توضیح بیشتری ارئه بدید ممنون میشوم

    1. با سلام و احترام
      خیلی خوشحالیم که برایتان مفید بوده و استفاده کردید. بله حتما در چند روز آینده درمورد نصب پمپ دیافراگمی توضیحات بیشتری میدهیم.

    1. با سلام و احترام
      بله، بسیاری از مدل‌ پمپ های دیافراگمی قابلیت کنترل دقیق دبی و فشار دارند و عملکرد در انتقال مایعات را بهینه‌سازی میکند.

  12. سلام و خسته نباشید
    مطالب واقعا فوق‌العاده بود، به ویژه مزایا و معایب پمپ دیافراگمی. اطلاعات مفصلی بود که به در تصمیم‌گیری و انتخاب پمپ کمکم کرد

  13. سلام خسته نباشید
    پمپ دیافراگمی به نظرم براساس توضیحات واقعاً کارآمد میاد. آیا میشه در مورد مصارف خاصی که ممکنه براش استفاده بشه هم بگید؟

    1. با سلام و احترام
      بله، ممنون از سوالتون. پمپ دیافراگمی به دلیل ایمنی بالا و قابلیت انتقال مواد گرانولی، در صنایع غذایی، دارویی، و شیمیایی بسیار مفید است. همچنین، در انتقال مایعات حساس به آلودگی نیز کاربرد دارد.
      اگر سوالی دارید یا به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، با شماره ۰۲۱۴۴۱۰۱۴۸۸ تماس بگیرید تا کارشناسان مجموعه صنعت پلاس مشاوره و راهنمایی لازم را به شما ارائه دهند.

  14. سلام و خسته نباشید
    اطلاعاتی که در مورد کاربردها و ویژگی‌های پمپ دیافراگمی داده شد، برای من خیلی جالب بود. ممنون از زحمات شما.

  15. سلام، ارادتمندم. آیا پمپاژ آب نمک اشباع همراه با دانه نمک به قطر حدود 4 میلی متر که غوطه ورند امکان‌پذیر هست

    1. با سلام و احترام،
      بله، این کار با پمپ دیافراگمی امکان پذیر است. لطفا دبی سیال را ذکر بفرمایید.

    1. با سلام و احترام
      برای جلوگیری از نشتی در پمپ دیافراگمی، نگهداری دیافراگم و سیل‌ها به صورت دوره‌ای، استفاده از مهرها و تنظیمات بهداشتی، و بررسی دقیق تمامی قطعات اهمیت دارد و باید در نظر داشته باشید.

  16. با سلام و خداقوت، مشکلی که الان در هنگام استفاده از پمپ دیافراگمی داریم این هست که در عبور سیال از فیلتر پرس کم میاورد، برای این مشکل چه راه حلی شما دارید؟

    1. با سلام و احترام
      میتوانید از پمپ های دیافراگمی دیا سری فشار قوی استفاده کنید که قابلیت ایجاد فشار تا 16 بار را دارا می باشد.
      اگر سوالی دارید یا به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، با شماره ۰۲۱۴۴۱۰۱۴۸۸ تماس بگیرید تا کارشناسان مجموعه صنعت پلاس مشاوره و راهنمایی لازم را به شما ارائه دهند.

  17. سلام، پمپ دیافراگمی برای انتقال مایعات حاوی جسمانی‌ها مناسبه؟میتوانیم استفاده کنیم؟

    1. با سلام و احترام
      بله، از پمپ دیافراگمی برای انتقال مایعات حاوی جسمانی‌ها مانند گرانول‌ و ذرات بسیار کارآمد است و میتوانید استفاده کنید.

    1. با سلام و احترام
      بله، بسیاری از پمپ‌های دیافراگمی برای انتقال مواد لزج و ویسکوز با عملکرد مطلوب طراحی شده‌اند.

  18. با سلام و خسته نباشید
    پمپ دیافراگمی دستی در مقایسه با سایر پمپ های دیافراگمی که در بازار است چه فرقی دارند؟

    1. با سلام و احترام
      جناب روزبهی، پمپ دیافراگمی دستی نیروی محرکه تولیدی برای ساکشن توسط محرک دستی به جای کمپرسور باد است. در هنگامی که امکان استفاده از کمپرسور باد ندارید می توانید از محرک دستی استفاده کنید.

  19. سلام، سوالی که داشتم پمپ‌های دیافراگمی برای انتقال مواد با دماهای مختلف مناسب هستند؟ میتوانیم از این پمپ ها استفاده کنیم؟

    1. با سلام و احترام
      بسیار خورسندیم که مطالب برای شما جالب بوده است و اطلاعات مورد نظرتان را پوشش داده است. اگر سوالی دارید یا به توضیحات بیشتری نیاز دارید، در خدمت هستیم.

    1. با سلام و احترام
      استفاده از پایه‌ها و حلقه‌های لاستیکی، تعویض قطعات سایشی، و تنظیم صحیح پمپ می‌تواند به کاهش ارتعاشات زیاد در پمپ دیافراگمی به شما کمک میکند.

    1. با سلام و احترام
      جلوگیری از نشتی در پمپ دیافراگمی با رعایت دقیق دستورالعمل‌های نگهداری و تعویض دوره‌ای دیافراگم امکان‌پذیر است.
      اگر سوالی دارید یا به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، با شماره ۰۲۱۴۴۱۰۱۴۸۸ تماس بگیرید تا کارشناسان مجموعه صنعت پلاس مشاوره و راهنمایی لازم را به شما ارائه دهند.

  20. با سلام و احترام، سوالی که داشتم آیا از پمپ دیافراگمی می‌توانیم در محیط‌های با دماهای بسیار پایین کار کنیم؟

    1. با سلام و احترام، بله، بسیاری از مدل‌های پمپ دیافراگمی برای کار در دماهای پایین طراحی شده‌اند. انتخاب مدل با توجه به نیازهای دمایی محیط بسیار اهمیت دارد.

  21. سلام و وقت بخیر
    آیا میتوانیم از پمپ دیافراگمی برای انتقال مایعات شیمیایی استفاده کنیم؟

    1. با سلام و احترام، بله جناب غلامی، پمپ دیافراگمی به دلیل مقاومت به مواد شیمیایی، برای انتقال مایعات شیمیایی بسیار مناسب است.

  22. سلام، پمپ دیافراگمی برای انتقال مواد حساس به آلودگی مناسب است؟میتوانیم استفاده کنیم؟

    1. سلام جناب احمدی
      بله، پمپ دیافراگمی به دلیل ساختار محافظتی از مواد در مقابل آلودگی، برای انتقال مواد حساس بسیار مناسب است.

    1. با سلام و احترام، جناب افشار در انتخاب پمپ دیافراگمی، نوع مایع، نیاز به دبی و فشار، و شرایط محیطی مهم هستند. نصب صحیح، استفاده از لوله‌ها و اتصالات مناسب هم اهمیت دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجوی محصولات

Search

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

نام*

×

ارتباط با واحد فروش صنعت پلاس

× مشاوره آنلاین