انواع تجهیزات صنعتی | صنعت پلاس

الکتروموتور ABB

فهرست مطالب

الکتروموتور ABB ساخت کدام کشور می باشد ؟

یکی سوالات متداول در مورد موتور های برقی ای بی بی کشور سازنده آن می باشد. در حقیقت کمپانی ABB یک برند چند ملیتی می باشد که در این خصوص نیاز است با تاریخچه تأسیس و نحوه ی توسعه و پیشرفت این مجموعه آشنا بشوید. در بخش بعدی در مورد پیشینه این مجموعه به شما عزیزان توضیحات کامل داده می شود.

اما اگر بخواهیم به شکل مختصر در مورد کشور تولید کننده الکتروموتور ABB توضیح دهیم ؛ می توان اینگونه عنوان کرد که اکثر موتورهای برقی ای بی بی که در ایران مورد استفاده قرار می گیرند ساخت کشور فنلاند می باشند. از عوامل مهم در کاربرد بالای این موتورها می توان به کیفیت و راندمان بالای محصولات این کمپانی اشاره کرد.

تاریخچه و پیشینه الکتروموتور ABB

تاریخچه مجموعه “ای بی بی” یادآور بیش از یک قرن تجربه در تولید و ارائه خدمات می باشد. مسیری با قدمت نزدیک به 140 سال ؛ تبدیل یک کارگاه کوچک به یک کمپانی بزرگ چند ملیتی با نزدیک 105.000 نفر نیرو متخصص ، در حقیقت جایگاه امروز این برند بیانگر تلاش بی وقفه مهندسین این حوزه طبق استانداردهای بین المللی بوده تا به نقطه ای از موفقیت که در مورد آن صحبت کردیم ، رسیده است.

اما یکی از نکات مهم و قابل توجه در خصوص احداث کمپانی ABB ، ادغام دو شرکت قدیمی BBC و ASEA می باشد که در بخش بعدی به طور کامل در خصوص بیوگرافی مجموعه های BBC و ASEA می پردازیم. در واقع تولد و پیدایش مجموعه ABB به سال 1988 برمیگردد ؛ جایی که کمپانی BBC و ASEA تفکرات و ایده های خود را با یکدیگر هم سو کرده و مجموعه ای بی بی را تأسیس نمودند. به موجب این ادغام و دایر شدن برند ABB محصولاتی نظیر الکتروموتور ABB تولید و روانه بازار گردید.

خرید الکتروموتور ABB با مناسب ترین قیمت

نگاهی به تاریخ راه اندازی و عملکرد شرکت BBC

سال 1891 ، شهر بادن در کشور سوئیس ایستگاه نخست و نقطه شروع شرکت BBC بود. دو شریک به نام های “Charles Eugene Lancelot Brown” و “Walter Boveri” برای انتقال برق با ولتاژ بالا کمپانی بنام Brown & Boveri را در شهر Baden احداث کردند. نام BBC مخفف اولین حرف از نام خانوادگی آنها و اولین حرف از واژه Company بود.

تاریخ راه اندازی و عملکرد شرکت BBC

در ابتدای کار شاید فکر کردن به ادغام برند BBC با برند ASEA در آینده و تولید تجهیزاتی نظیر الکتروموتور ABB برای Brown و Boveri یک ایده بسیار بلند پروازانه محسوب می شد. اما با تمرکز به دانش روز دنیا و همچنین بکارگیری تجهیزات و امکانات مناسب و کاربردی ؛ روز به روز به این ایده نزدیکتر می شدند.

و.مجموعه BBC بعد از دو سال اقدام به ساختن اولین نیروگاه برقی/حرارتی در قاره اروپا نمود. این اقدام سبب انقلابی در بهینه سازی انرژی در قاره اروپا شد. BBC با گذشت زمان و با بکارگیری از نیروهای مجرب دامنه فعالیت خود را گسترش داده و موفق به تولید تجهیزاتی مانند : توربین بخار ، روتور توربین ، لوکوموتیو ، ترانسفورماتورهای (1300 مگاولت/آمپر) ، ساخت بزرگترین نیروگاه برقی/آبی جهان و … شد.

تأسیس کمپانی ASEA

سال 1883 ، شهر استکهلم کشور سوئد ، لودویگ فردهولم (Ludvig Fredholm) شرکت Elektriska Aktiebolaget در جهت تولید تجهیزات روشنایی و ژنراتور تأسیس نمود. شش سال بعد یعنی سال 1889 مخترع سوئدی بنام “Jonas Wenström“ سیستم سه فاز موتور ، ترانسفورماتور و ژنراتور را اختراع کرد. این اختراع آقای ونستروم مورد توجه شرکت Elektriska Aktiebolaget قرار گرفت و طی یک همکاری و هم فکری مجموعه ای به نام ” ASEA ” (Allmänna Svenska Elektriska Aktiebolaget) را بنیان نهادند.

تأسیس کمپانی ASEA | مؤسسان کمپانی ABB

حرکت ASEA در مسیر پیشرفت هم سو و هم جهت با کمپانی BBC در کشور سوئیس بود. از جمله اختراعات و اقدام های مثبت این مجموعه می توان به سیستم انتقال برق سه فاز ، ساخت لوکوموتیو و مبدلهای برق خطوط راه آهن ، ساخت بزرگترین ترانسفورماتورهای خنک کننده دنیا با توان 2500 کیلوولت/آمپر ، تولید کابل های انتقال برق در قدرت بالا ، تاسیس نیروگاه اتمی سوئد با 9 راکتور و … اشاره نمود. درواقع این دست آوردها نخستین جرقه هایی بود برای یک تجارت و همکاری بین المللی و پیداش محصولاتی مانند الکتروموتور ABB ؛ که در بند بعدی در مورد آن توضیح می دهیم.

معرفی الکتروموتور ABB

یکی از نام های آشنا در بازارهای داخلی و خارجی و محصولی پرکاربرد در حوزه ی صنعت و همچنین مصارف سبک، الکتروموتور ABB می باشد. الکتروموتور با نام های موتور برقی یا الکتریک موتور نیز شناخته می شوند. حال شاید برایتان این سوال پیش آید که الکتروموتور چیست ؟ در ادامه به معرفی کامل و تخصصی الکتروموتورها می پردازیم ، اما اگر بخواهیم به طور خلاصه تعریفی از Electric Motor داشته باشیم می توان گفت : موتور الکتریکی تجهیزی است که انرژی الکتریکی را به انرژی و نیروی مکانیکی تبدیل می کند.

این انرژی الکتریکی به دو صورت می باشد ؛ در حالت اول جریان متناوب (AC) است ، که در این صورت دستگاه ما یک موتور AC محسوب می گردد و هم به صورت سه فاز و هم به شکل تک فاز ، برای تولید نیروی مکانیکی در موارد مختلف از جمله راه اندازی انواع پمپ مورد استفاده قرار می گیرند. اما در حالت دوم جریان خروجی موتور ، جریان مستقیم یا DC است ؛ این نوع موتورها کم کاربرد بوده و از لحاظ ساختار داخلی با نمونه های AC دارای تفاوت می باشد. هدف ما در این مقاله معرفی انواع الکتروموتور و نحوه ی عملکرد آنها می باشد که در ادامه به طور کامل در خصوص موتورهای برقی توضیح داده می شود.

 

تماس با ما

 

 

کاربرد الکتروموتور ABB در صنایع

وقتی صحبت از موتورهای الکتریکی از حمله الکتروموتور ABB یا الکتروموتور زیمنس و کاربرد آنها می شود ، بیان کردن ساپورت و پوشش دهی موتورها در ابعاد وسیع چه در مصارف صنعتی و آزمایشگاهی و چه در مصارف خانگی ، توضیحی بدون اغراق و در عین حال کلی می باشد.

بیایید با وسعت کاربرد موتورها بیشتر آشنا بشویم ؛ الکتروموتور ABB و تمامی موتورهای الکتریکی در حقیقت یک منبع تولید توان مکانیکی می باشند ، و مشخصا هر کجا که نیاز باشد نیروی اولیه برای راه اندازی یک تجهیز (مصرف کننده) باشد ، از موتورها استفاده می کنیم.

کاربرد صنعتی الکتروموتور ABB

  • موارد استفاده از الکتروموتور در صنایع ، کارخانجات ، آزمایشگاه ها و کارگاه ها: در صنایع مختلف مانند صنایع نفتی ، گازی ، فولاد ، چوب ، آرایشی بهداشتی ، آب و فاضلاب ، کشاورزی ، سیمان ، پتروشیمی ها ، پالایشگاه ها و … تمامی کارخانجات و تولیدی ها ، کارگاه های مختلف ، آزمایشگاه ها ، نانوایی ها ، پرورش ماهی و … انواع مختلف موتورهای الکتریکی را در جهت راه اندازی خطوط انتقال سیال ، اتوماسیون صنعتی ، راه اندازی سایت و هر کجا که نیاز به تأمین نیروی محرکه اولیه باشد ، می توان مشاهده نمود.
  • کاربرد الکتروموتور ABB در مصارف عمومی: یکی دیگر از کاربردهای الکتروموتورها ، استفاده از آنها در آپارتمانها و مجتمع های مسکونی می باشد. حال شاید برایتان این سوال پیش بیاید که یک تجهیز صنعتی مانند موتور الکتریکی چه کاربردی در منازل مسکونی دارد ؟ پاسخ این سوال را می توان در منزل خود بیابید. پمپ های آب خانگی یا به اصطلاح پمپ سانتریفیوژ وظیفه انتقال و پمپ کردن آب به طبقات را بر عهده دارد ، در واقع وقتی آب شهری وارد ساختمان می شود ، فشار و دبی لازم برای رسیدن به تمامی واحد ها را ندارد. از این رو به سراغ پمپ های آب خانگی می رویم. پمپ ها برای راه اندازی و انتقال سیال مورد نظر نیاز به یک نیروی محرکه دینامیکی دارند که این انرژی توسط الکتروموتور از طریق شفت به پمپ منتقل می شود. از دیگر موارد استفاده از الکتروموتور ای بی بی در آسانسور می باشد که خود به سه دسته : موتورگیربکس ، موتور گیرلس و موتور هیدرولیک آسانسور تقسیم می شوند.

کاربرد الکترو موتور ABB در کاهش انتشار گاز گلخانه ای

یکی از راه‌ حل های مؤثر برای کاهش انتشار گاز های گلخانه‌ ای،خرید الکتروموتور ABB است. الکتروموتور های ای بی بی به عنوان الکتروموتور های آب خنک، در فرآیند های صنعتی کارایی بسیار بالایی دارند و از انرژی بهینه استفاده می کنند. این موتورهای الکتریکی باعث صرفه جویی در مصرف انرژی شده و در نتیجه انتشار کمتری از گاز های گلخانه ای دارند.

برخی الکتروموتور ها به دلیل کارایی بالا، عمر طولانی و استفاده از منابع انرژی بهینه، انتخاب اولیه بسیاری از صنایع مختلف هستند. به عنوان مثال الکتروموتور آب خنک ABB در این زمینه به عنوان پرفروش ترین الکتروموتور ای بی بی شناخته می شود.

مدل ها و تنوع گسترده از انواع الکتروموتور ABB به کاربران امکان می دهند تا الکترو موتوری را با مشخصات دقیق نیاز خود انتخاب کنند که در نتیجه منجر به بهره وری بیشتر انرژی و کاهش مصرف سوخت و انتشار گاز های گلخانه ای می شود.

به عنوان راه کار های مبتنی بر فناوری، خرید الکتروموتور ABB در کنار الکترو موتور آب خنک و انواع مختلف آن، می تواند به عنوان یکی از راه‌ حل های مؤثر در کاهش انتشار گاز های گلخانه‌ ای و حفظ محیط زیست مطرح گردد.

کاربرد الکتروموتور ABB در منابع انرژی تجدیدپذیر

یکی از پیشرو های صنعت الکترونیکی، الکتروموتور های ABB هستند. این موتورها به دلیل کارایی بالا، کم‌ صدا بودن و عمر طولانی، به یکی از گزینه های محبوب برای بسیاری از صنایع تبدیل شده‌ اند. همچنین، این الکتروموتور ها به عنوان یکی از بهترین الکتروموتور های ABB شناخته می شوند.

مدل های مختلف این الکتروموتور ها و ویژگی های شان در لیست قیمت الکتروموتور ABB، ذکر شده است. این لیست ها به خریداران کمک می کنند تا الکتروموتور متناسب با نیازهای شان را انتخاب کنند.

استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر نیز در کنار الکترو موتور های ABB بسیار حائز اهمیت است. این منابع انرژی باعث می شوند که کارایی این الکترو موتور ها بیشتر شده و همچنین تاثیرات زیست‌محیطی آن ها کاهش یابند.

کاهش مصرف انرژی، کاهش هزینه های نگهداری، تعمیرات و  افزایش عمر مفید موتور از مزایای الکتروموتور ABB است. این مزایا باعث می شود که الکتروموتور ABB به عنوان بهترین انتخاب برای صنایع مختلف، از جمله صنایع نفت، گاز و پتروشیمی شناخته شوند.

استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر می تواند مشخصه بهترین الکتروموتور ABB باشد که ثکی از راه‌ حل های بهینه برای کسب و کارها و صنایع است؛ زیرا از یک سو با کارایی بالا و از سوی دیگر با احترام به محیط زیست، به ارائه نیاز های انرژی مورد نیاز می پردازد.

کاهش مصرف انرژی با استفاده از الکتروموتور ABB

کاربرد الکتروموتورهای ABB در مصرف انرژی

می توان به طور قابل توجهی اثرات محیطی را با استفاده از الکترو موتور های ABB کاهش داد و مصرف انرژی را بهبود بخشید.

الکتروموتور هایی وجود دارند که باعث کاهش خطرات انفجار و همچنین صرفه جویی در مصرف انرژی می شوند. این الکترو موتور ها، الکتروموتور ضد انفجار ABB هستند. این دستگاه ها قابلیت های خاصی طراحی شده‌ تا در محیط های پتانسیل انفجاری، ایمنی بالا و کارایی عالی را ارائه دهد.

در محیط هایی که نیاز به کاهش دود و ذرات معلق دارند، الکتروموتور تخلیه دود ABB به کار می روند. این الکتروموتور ها با تکنولوژی های مدرن، تخلیه دود را بهبود می بخشند و در نتیجه، اثرات منفی بر محیط زیست را کاهش می دهند.

برای کاربرد های دریایی و در شرایط سخت محیطی از الکتروموتور دریایی ABB استفاده می شود. این الکتروموتور ها با مقاومت در برابر شرایط نا مساعد دریایی و همچنین با کارایی بالا، از کاهش مصرف انرژی در این صنایع حائز اهمیت هستند.

برای استفاده در محیط هایی که امکانات سه فاز در دسترس نیست، از الکتروموتور تک فاز ABB استفاده می کنند. این الکتروموتور ها با کارایی بالا و کاهش مصرف انرژی، به کاربران امکان می دهند تا در شرایط تک فاز، از بهره‌ وری بیشتری برخوردار شوند.

مشخصات فنی، ویژگی ها و کاربردهای مختلف الکترو موتور ها در کاتالوگ الکتروموتور ABB ذکر شده است. این کاتالوگ ها به کاربران کمک می کنند تا الکتروموتور مناسب با نیاز های خود را انتخاب کنند که در نتیجه منجر به کاهش مصرف انرژی و بهره وری بیشتر خواهد شد.

با ارائه الکتروموتور هایی با کارایی بالا و با استفاده از تکنولوژی های مدرن، ABB سعی در ارائه راهکار هایی دارد که هم اثرات محیطی را به حداقل برساند و هم مصرف انرژی را بهینه کند. توجه داشته باشید که قیمت الکتروموتور متغیر بوده و به وابستگی به نوع،برند(الکتروموتور زیمنس،الکتروموتور گوانگلو،الکتروموتور ضد انفجار میکسان و الکتروموتور وگ)،مشخصات و کاربردها آن تعیین می شود.

کاربرد الکتروموتور ABB در اتوماسیون صنعتی

الکتروموتور های ABB با نقش بسیار مهمی در اتوماسیون صنعتی و بهبود فرآیند های تولیدی مواجه هستند. خرید اینترنتی الکتروموتور ABB به عنوان یک گام مهم در جهت اتوماسیون صنعتی و استفاده از تکنولوژی پیشرفته مطرح می شود. الکتروموتور ABB ارزان از مجموعه صنعت پلاس نیز ارائه می شوند که این امکان را به کاربران می دهند تا با قیمت مناسب، از این فناوری برتر بهره ببرند.

در اتوماسیون صنعتی، الکتروموتور های ABB با عملکرد بالا و قابلیت اتصال به سیستم های هوشمند، نقش اساسی را ایفا می کنند. خرید اینترنتی الکتروموتور ABB به عنوان یک ابزار اصلی در اتوماسیون و اتصال به شبکه های صنعتی ارزش بسیاری دارد. الکتروموتور های ABB ارزان ارائه شده توسط مجموعه صنعت پلاس نیز می توانند به عنوان گزینه هایی با ارزش برای کسانی که به دنبال بهبود عملکرد و همچنین کاهش هزینه های اتوماسیون هستند، معرفی شوند.

در صنایع مختلف، استفاده از الکتروموتور های ABB به عنوان بخشی اساسی از سیستم های اتوماسیونی باعث بهبود کارایی و کاهش هزینه های تولید می شود. خرید اینترنتی الکتروموتور ABB با قیمت مناسب و عملکرد بالا، به شرکت ها و واحد های صنعتی کمک می کند تا در مسیر اتوماسیون صنعتی پیشرو باشند. الکتروموتور های  ABBارزان ارائه شده توسط مجموعه صنعت پلاس نیز گزینه های مناسبی برای این کاربرد ها هستند.

به طور کلی، الکتروموتور های ABB با توجه به عملکرد برتر و امکانات اتصال به سیستم های هوشمند، در اتوماسیون صنعتی نقش مهمی دارند. خرید اینترنتی الکتروموتور ABB به همراه مجموعه صنعت پلاس با ارائه الکتروموتور های ABBارزان، به کاربران این امکان را می دهد تا با قیمت مناسب و کیفیت بالا از این فناوری استفاده کنند و بهبود و اتوماسیون فرآیند های صنعتی خود را ارتقاء دهند.

بهبود کارایی با استفاده از الکتروموتور ABB

الکتروموتور های ABB از جمله تجهیزات برجسته ای هستند که بهبود کارایی و بهره وری در صنایع مختلف را فراهم می کنند. خرید آنلاین الکتروموتور ABB می تواند به کارخانه ها و واحد های صنعتی کمک زیادی کند. از مزایای اجزای الکتروموتور ABB می توان به کیفیت بالا، کارایی بهتر، و عملکرد پایدار اشاره کرد.

در فرآیند بهبود کارایی، استفاده از الکتروموتور های ABB می تواند تأثیر چشم گیری داشته باشد. این الکتروموتور ها با دقت بالا و فناوری پیشرفته ای که در اجزای الکتروموتور ABB به کار رفته، از دقت و کارایی بسیار بالایی برخوردارند. همچنین، خرید آنلاین الکتروموتور ABB به کاربران این امکان را می دهد تا به راحتی و با قیمت مناسب از این تکنولوژی برتر استفاده کنند.

بهره وری در صنایع مختلف از جمله هدف های اصلی استفاده از الکتروموتور های ABB است. این الکتروموتور ها با قطعات و اجزای الکتروموتور ABB با کیفیت بالا و استفاده از مواد اولیه با استحکام و عمر مفید بالا، بهره وری سیستم های صنعتی را بهبود می بخشند. با خرید آنلاین الکتروموتور ABB، امکان بهره مندی از این فناوری راحت تر شده و باعث افزایش بهره وری در فرآیند های صنعتی می شود.

به طور خلاصه، استفاده از الکتروموتور های ABB با اجزای الکتروموتور ABB باعث بهبود کارایی و بهره وری در صنایع مختلف می شود و خرید آنلاین الکتروموتور ABB به عنوان یک گام مهم در این راستا مطرح می شود.

بهینه سازی عملکرد الکتروموتور ABB

بهینه سازی عملکرد الکتروموتور ABB برای صرفه جویی در هزینه انرژی

حداکثر بهره وری از الکترو موتور های ABB و صرفه جویی در هزینه های انرژی از طریق بهینه سازی عملکرد آن ها میسر است. این بهینه سازی می تواند با توجه به معایب الکتروموتور ABB و استفاده از الکتروموتور ترمزدار ABB انجام شود.

یکی از معایب این الکتروموتور شامل مصرف انرژی بالا و احتمال وجود هزینه های نگهداری و تعمیرات اضافی است. اما با استفاده از الکترو موتور های ترمز دار ABB، می توان این معایب را کاهش داد. الکترو موتور های ترمز دار از امکانات ترمز یا باز دهی بالا برخوردار هستند که باعث کاهش مصرف انرژی و هزینه های نگهداری می شوند.

اقداماتی برای بهبود فروش الکتروموتور ABB نیز می توان، انجام داد. این اقدامات شامل ارائه اطلاعات دقیق و کامل درباره مزایا و قابلیت های الکتروموتور، برجسته‌سازی قابلیت ها و امکانات ویژه الکترو موتور و ارائه گزینه های متنوع و مناسب برای مشتریان می شود. این اقدامات باعث می شود تا بازار فروش الکتروموتور ABB گسترده تر و در نتیجه، صرفه جویی در هزینه های انرژی برای مشتریان بیشتر شود.

بهینه سازی عملکرد الکتروموتور های ABB می تواند از طریق استفاده از تکنولوژی های مدرن و به روز، بهبود طراحی های الکترو موتور، کاهش اتلاف انرژی به وسیله استفاده از سیستم های کنترلی هوشمند و بهینه سازی فرآیندهای تولید صورت گیرد. این اقدامات می تواند به محیط زیست کمک کرده و همچنین صرفه جویی در هزینه های انرژی را فراهم آورد.

با توجه به مزایای الکتروموتور های ترمز دار ABB و اقدامات مناسب برای بهبود فروش الکتروموتور ABB، می توان به صرفه جویی در هزینه های انرژی و بهینه سازی عملکرد این الکترو موتور ها دست یافت. این اقدامات می توانند به عنوان راهکار های موثری برای کاهش مصرف انرژی و هزینه های مرتبط با الکترو موتور ها مطرح شوند.

توجه داشته باشید که فروش الکتروموتور ای بی بی توسط مجموعه های مختلفی چون صنعت پلاس انجام می شود. لازم است قبل از خرید پلاک خوانی الکتروموتور ABB را بلد باشید و بتوانید بهترین الکترو موتور را برای خود خریداری نمایید.

انواع الکتروموتور ABB

کمپانی ABB موتورهای الکتریکی خود را در مدلهای مختلف و با کاربردهای متفاوت تولید می کند. دسته بندی الکتروموتور ABB بر اساس نوع ولتاژ کاری ، تعداد فاز ، کاربردهای خاص و ساختار (سنکرون و القایی) روانه بازار می گردد.

موتورهای الکتریکی از لحاظ ولتاژ ورودی هم به صورت جریان مستقیم DC و هم به صورت جریان متناوب AC می باشند. الکتروموتورها DC به دو صورت گردشی و هم به صورت خطی (غیر گردشی) تولید می گردند.

الکتروموتورهای AC نیز هم به شکل سنکرون (سرعت روتور ثابت) و هم به صورت القایی یا آسنکرون تولید می شوند. موتورهای جریان متناوب از لحاظ تعداد فاز هم به صورت تکفاز و هم سه فاز موجود می باشند.

از دیگر انواع موتورهای الکتریکی می توان به استفاده از آنها در موارد خاص به طور مثال : محیط های خطرناک که احتمال انفجار در محیط می باشد اشاره کرد. همچنین استفاده برای صنایع نورد ، استخراج دود و در محیط های با رطوبت بالا مانند بنادر و عرشه های کشتی از جمله کاربردهای خاص این دستگاه ها می باشد.

یک نوع دسته بندی دیگر نیز وجود دارد که موتورها را بر اساس نوع استانداردهای آنها تقسیم می کند. موتورها با دو استاندارد NEMA و IEC روانه بازار می گردند. در ادامه به معرفی کامل تمام مدلها می پردازیم.

الکتروموتور DC یا جریان مستقیم

موتور های DC نسبت به الکتروموتور ABB با جریان متناوب (AC) کم کاربردتر می باشند و همانطور که از اسم آن مشخص است با جریان مستقیم یا DC فعالیت می کند. اساس کار الکتروموتور DC بر مبنای تقابل اثر میدان مغناطیسی سیم پیچی های ساکن (استاتور) و میدان مغناطیسی سیم پیچی های آرمیچر (روتور) می باشد.

درون موتورهای جریان مستقیم ، سیم پیچی های میدان یا اصطلاحا آهنربای ثابت به نام استاتور و سیم پیچی های متحرک تحت عنوان آرمیچر (روتور) وجود دارد. آرمیچر یا روتور شامل یک کلاف سیم پیچی است که به دور یک هسته آهنی پیچیده شده است. در انتهای این سیم پیچ یک کموتاتور قرار دارد. کموتاتور یک سوئیچ (اکثرا مکانیکی) می باشد که برای انتقال توان الکتریکی به روتور (سیم پیچ های آرمیچر) جهت جریان را به طور دائم تغییر می دهد.

این انتقال جریان الکتریکی از کموتاتور سیم پیچ توسط جاروبک ها که دور کموتاتور قرار گرفته اند ، انجام میگیرد. این سوئیچ گردشی در هر سیکل دوبار جریان الکتریکی را برعکس می کند ؛ این تغییر جهت جریان در سیم پیچ آرمیچر سبب ایجاد گشتاور (عاملی که سبب گردش و دوران یک جسم می شود) در آرمیچر و نهایت گردش شفت آرمیچر آن می شود.

کمپانی ABB موتورهای DC خود را در 3 تیپ تولید می کند:

  • مغناطیس دائم و با سایز کوچک
  • یکپارچه
  • دستگاه بازخورد

اجزای داخلی الکتروموتور DC

در بخش قبلی به معرفی الکتروموتور ABB با ولتاژ DC و همچنین نحوه عملکرد آن پرداختیم. حال برای شناخت بهتر این نوع موتورها در این قسمت به معرفی اجزای و قطعات داخلی این تجهیز می پردازیم. در تصویر زیر ساختمان موتور ضد انفجار برند ABB را مشاهده می کنید.

اجزا و قطعات داخلی الکتروموتور DC

  1. کیت کاور پشتی موتور
  2. فن خنک کننده
  3. جاروبک (زغال)
  4. بدنه و فریم موتور (از جنس استیل)
  5. استاتور (هسته استاتور)
  6. کموتاتور
  7. اتصال بوبین ها (نقطه متصل شدن کموتاتور و آرمیچر)
  8. روتور (آرمیچر)
  9. سیم پیچ روتور
  10. شفت (محور محرک)
  11. بلبرینگ شفت
  12. درپوش و کاور جلویی بدنه

انواع الکتروموتور ABB با جریان DC

قبل از اینکه به معرفی مدل های با جریان DC کمپانی ABB بپردازیم ، نیاز است که با مجموعه Baldor آشنا بشویم . مجموعه بالدور در سال 2011 توسط کمپانی ABB خریداری شد و هم اکنون زیر مجموعه کمپانی ای بی بی محسوب می شود. موتورهای DC که برند ABB تولید می کند ، در دسته ی محصولات مشترک این مجموعه و کمپانی بالدور می باشد که تحت عنوان ABB’s Baldor-Reliance شناخته می شوند. الکتروموتور ABB با جریان مستقیم در سه تیپ تولید می گردد که به شرح ذیل می باشد :

  • موتور DC با تحریک سری :

در مدل های : RPM III Motors ، Lifting Magnet Motors ، Round Frame Motors تولید می گردد.

  • موتور DC آهنربای دائم :

این تیپ در چهار سری عرضه می گردد : General Purpose DC Motors ، Explosion Proof DC Motors ، Washdown DC Motors ، Fractional HP Motors

  • تاکوژنراتور :

تاکوژنراتور DC در سری Tachometer Generators تولید می شود.

الکتروموتور ABB با جریان متناوب (AC)

اساسا کارکرد موتورهای الکتریکی بر اساس تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی می باشد. برای اینکه عملکرد الکتروموتور ABB بهتر درک کنید ، لازم است که به شکل کلی با ساختار داخلی آنها آشنا بشوید. اکثر موتورهای الکتریکی از سه بخش استاتور ، سیم پیچ استاتور و روتور تشکیل شده است. در حقیقت پس از اعمال انرژی الکتریکی به موتور ؛ در اثر متقابل بین میدان مغناطیسی بوجود آمده سیم پیچ استاتور و میدان مغناطیسی روتور ، نیرو یا گشتاور مورد نیاز جهت به حرکت در آمدن شفت الکتروموتور بوجود می آید.

با در مدار قرار گرفتن الکتروموتور ولتاژ اولیه به دستگاه وارد می شود ؛ و جریان الکتریکی مورد نیاز وارد کلاف سیم پیچ استاتور می شود. این جریان الکتریکی سبب بوجود آمدن میدان مغناطیسی در استاتور می گردد. روتور بدون سطح تماس در استاتور قرار گرفته و خود روتور از یک هسته آهنی که روی آنها میله های مسی (بارها) با حلقه های اتصال کوتاه رسانا تشکیل شده است.

میدان مغناطیسی تولید شده در استاتور ، ولتاژی را به میله های مسی (بارها) روتور القا می کند و باعث بوجود آمدن یک میدان مغناطیسی دیگر درون روتور می شود. این دو میدان خلاف یکدیگر بوده و سبب جذب قطب های ناهمنام و دفع قطب های همنام می گردد. این نیروی مغناطیسی تولید شده توسط روتور و استاتور ، نیروی مورد نیاز را به شفت موتور که درون هسته آهنی قرار گرفته وارد می کند و سبب گردش شفت می شود. در عمل نیروی الکتریکی اولیه ، میدان مغناطیسی تولید می کند و این میدان سبب پدید آمدن نیروی مکانیکی مورد نیاز جهت حرکت شفت می شود.

اجزای داخلی الکتروموتور ABB با جریان AC

ساختار داخلی الکتروموتور ABB با جریان متناوب نسبت به موتورهای DC متفاوت می باشد. در حقیقت تنوع در موتورهای AC نیز بیشتر بوده که عامل سبب کاربردهای مختلف آنها می شود. در تصویر زیر ساختمان و اجزای داخلی موتور آسنکرون (القایی) مشاهده می کنید. در ادامه تفاوت موتورهای سنکرون و آسنکرون را به شما عزیزان توضیح می دهیم.

اجزای داخلی الکتروموتور ABB با جریان AC

  1. یاتاقان
  2. عایق و آب بند ورودی سیم ها
  3. سیم های وروری به موتور از ترمینال باکس
  4. درپوش ترمینال باکس
  5. سوراخ های پایه موتور
  6. هسته استاتور
  7. پلاک موتور
  8. بدنه (فریم)
  9. کلاف سیم پیچ استاتور
  10. روتور
  11. حلقه های اتصال کوتاه رسانا
  12. شفت (محور محرک)
  13. درپوش جلویی موتور

تفاوت موتورهای سه فاز و تک فاز

دسته بندی موتورهای الکتریکی از لحاظ ولتاژ تغذیه ؛ به صورت ولتاژ مستقیم (DC) و ولتاژ متناوب (AC) می باشد. ولتاژ تغذیه (ورودی) الکتروموتورهای AC هم به صورت تک فاز (فاز و نول) و هم به صورت سه فاز می باشد. الکتروموتور ABB با ولتاژ AC سه فاز یکی از پرکاربردترین موتورها در صنعت می باشد. در واقع برق ورودی این موتورها سه فاز می باشد و از لحاظ ساختار داخلی در دو نوع سنکرون و آسنکرون (القایی) تولید می گردند.

  • انواع موتورهای آسنکرون :

قفس سنجابی ، روتور سیم پیچی

  • انواع موتورهای سنکرون :

آهنربای دائم ، رلوکتانسی ، قطب برجسته ، قطب غیر برجسته

انواع الکتروموتور ABB با جریان متناوب (AC)

کمپانی ABB بر اساس نیاز و کاربرد موتورهای الکتریکی خود را به مدل ها و با توانایی های متفاوت به بازار عرضه می کند. دسته بندی الکتروموتور ABB با جریان AC بر اساس نوع برق ورودی ، ساختار داخلی و کاربردهای خاص طبق استانداردهای NEMA و IEC صورت می گیرد.

موتورهای الکتریکی طبق استاندارد IEC :

  • موتورهای تک فاز :

آسنکرون : این دسته از محصولات برند ABB یکی از پرمصرف ترین موتورها می باشد که به موتورهای القایی نیز شناخته می شوند.

سنکرون : موتورهای سنکرون با ساختار آهنربای دائم ، رلوکتانسی تولید می شوند.

ضد انفجار

  • موتورهای سه فاز :

آسنکرون

سنکرون

ضد انفجار

  • کاربردهای خاص :

الکتروموتور دریایی

استخراج دود

جرثقیل

میز غلتکی

ترمزدار

  • موتورهای ولتاژ بالا (7.5 تا 28.5 مگاوات)

این دسته از الکتروموتورها با توان و ولتاژ بالا برای در استفاده در موارد خاص مانند معادن و صنایع سنگین مورد استفاده قرار می گیرند.

الکتروموتور آسنکرون

موتورهای الکتریکی القایی یا آسنکرون به شکل قفس سنجابی و روتور سیم پیچی تولید می شوند. تفاوت اصلی در الکتروموتور ABB آسنکرون با مدلهای سنکرون در ولتاژ تغذیه میدان روتور می باشد. در موتورهای القایی میدان مغناطیسی میدان دوار (استاتور) ولتاژی به روتور القا می کند ، از این رو افزایش سرعت گردش شفت روتور رابطه مستقیم با سرعت میدان مغناطیسی استاتور دارد و با افزایش بار ، سرعت میدان مغناطیسی کم می شود.

این تأثیر پذیری میدان مغناطیسی روتور نسبت به میدان مغناطیسی استاتور سبب کاربرد وسیع این الکتروموتورها در مصارف مختلف می شود. در موتورهای القایی با کوپل کردن موتور به گیربکس می توان دور و سرعت گردش و همچنین گشتاور را تغییر داد. اما در موتورهای الکتریکی سنکرون ، میدان استاتور و روتور به شکل جداگانه توسط منبع ولتاژ ، تغذیه می شوند. این عامل سبب می شود که سرعت میدان مغناطیسی روتور و استاتور یکی باشد.

موتورهای الکتریکی آسنکرون به دو دسته تقسیم می شوند :

  • کاربرد عمومی (General performance)
  • کاربرد فرآیندی (Process performance)

فریم سایز های انواع الکتروموتور ای بی بی :

71 80 90 100 112 132 160 180 200 225 250 280 315 355

الکتروموتور القایی (General performance)

همانطور که از اسم این سری (General performance)مشخص می باشد ، کاربرد این الکتروموتور ABB با ساختار آسنکرون برای موارد عمومی می باشد.اکثر موارد استفاده موتورهای الکتریکی با کاربری عمومی برای پمپ ها ، کانوایرها (نوار نقاله) ، مصارف کشاورزی ، گیربکس صنعتی ، کمپرسورها و … می باشد. جنس بدنه چدنی با دوام این تجهیز ؛ اطمینان کافی را به مصرف کننده می دهد که با خیالی آسوده از این موتور به عنوان یک تولید کننده نیروی محرکه استفاده کند.

در تصویر زیر شکل ظاهری و مشخصه های فنی مرتبط با این الکتروموتور را مشاهده می کنید :

خرید الکتروموتور ففس سنجابی ABB

میزان توان : 0.18 تا 355 (کیلووات)گشتاور : 2.5 تا 2409 (نیوتن/متر)
سرعت : 900 … 3600 (دور در دقیقه)قابلیت پشتیبانی اینورتر (درایو) : دارد
تعداد قطب : 2 ، 4 ، 6 ، 8کلاس حفاظتی : IP55
تایپ موتور : M2BAXکلاس عایق : F
سایز موتور : 112MAکلاس حفاظتی در برابر ضربه های مکانیکی : IK08
فریم سایز : 71-355کد سیستم خنک کننده : IC 4 (A) 1 (A) 6
طریقه نصب : پایه دار – پایه فلنج دار – فلنج دارنوع بلبرینگ : 62 ، 63
کد مقاومت در برابر خوردگی رنگ : C3کلاس بازدهی : IE2, IE3, IE4

در جدول زیر لیست قیمت و مشخصات فنی الکتروموتور سه فاز چدنی قفس سنجابی ABB را  در تمامی قدرت های مختلف مشاهده می فرمائید :

توان (کیلووات)

مدل

 در بازدهی (راندمان) IE4

دور

RPM

تعداد

پل

گشتاور

(نیوتن متر)

کلاس عایق

کلاس حفاظتی

قیمت

0.75

الکتروموتور ABB سری M2BAX 80MA 2

3000

2

2.5

F

IP55

تماس بگیرید

1.1

الکتروموتور ای بی بی مدل M2BAX 80MLA 2

3000

2

3.7

F

IP55

تماس بگیرید

1.5

الکتروموتور سه فاز ABB سری M2BAX 90SA 2

3000

2

4.9

F

IP55

تماس بگیرید

2.2

موتور الکتریکی ABB مدل M2BAX 90SLA 2

3000

2

7.2

F

IP55

تماس بگیرید

3

الکتروموتور القایی سه فاز ای بی بی سری M2BAX 100LKA 2

3000

2

10.1

F

IP55

تماس بگیرید

4

موتور جریان متناوب ABB  مدل M2BAX 112MLA 2

3000

2

13.2

F

IP55

تماس بگیرید

5.5

الکتروموتور چدنی ای بی بی سری M2BAX 132SA 2

3000

2

18.0

F

IP55

تماس بگیرید

7.5

الکتروموتور ABB سه فاز سری M2BAX 132SMA 2

3000

2

24.6

F

IP55

تماس بگیرید

11

الکتروموتور ای بی بی سه فاز مدل M2BAX 160MLA 2

3000

2

35.6

F

IP55

تماس بگیرید

15

موتور سه فاز ABB مدل M2BAX 160MLB 2

3000

2

48.5

F

IP55

تماس بگیرید

18.5

الکتروموتور قفس سنجابی ای بی بی سری M2BAX 160MLC 2

3000

2

60.1

F

IP55

تماس بگیرید

22

الکتروموتور سه فاز ABB مدل  M2BAX 180MLA 2

3000

2

71.0

F

IP55

تماس بگیرید

30

موتور الکتریکی ABB سری M2BAX 200MLA 2

3000

2

96.8

F

IP55

تماس بگیرید

37

الکتروموتور سه فاز ای بی بی مدل M2BAX 200MLB 2

3000

2

119

F

IP55

تماس بگیرید

45

الکتروموتور ABB سری M2BAX 225SMA 2

3000

2

144

F

IP55

تماس بگیرید

55

الکتروموتور القایی ABB سه فاز M2BAX 250SMA 2

3000

2

176.6

F

IP55

تماس بگیرید

75

موتور الکتریکی ای بی بی سه فاز مدل M2BAX 280SMA 2

3000

2

240

F

IP55

تماس بگیرید

90

الکتروموتور ABB مدل M2BAX 280SMB 2

3000

2

288

F

IP55

تماس بگیرید

110

موتور سه فاز ای بی بی مدل M2BAX 315SMA 2

3000

2

352

F

IP55

تماس بگیرید

132

الکتروموتور چدنی سه فاز ABB سری M2BAX 315SMB 2

3000

2

422

F

IP55

تماس بگیرید

160

الکتروموتور چدنی سه فاز ای بی بی مدل M2BAX 315MLA 2

3000

2

512

F

IP55

تماس بگیرید

200

الکتروموتور ABB قفس سنجابی M2BAX 315MLB 2

3000

2

640

F

IP55

تماس بگیرید

250

الکتروموتور سه فاز ABB مدل M2BAX 355SMA 2

3000

2

800

F

IP55

تماس بگیرید

315

موتور الکتریکی با جریان متناوب سری M2BAX 355SMB 2

3000

2

1008

F

IP55

تماس بگیرید

355

الکتروموتور ABB سه فاز چدنی مدل M2BAX 355MLA 2

3000

2

1137

F

IP55

تماس بگیرید

الکتروموتور آسنکرون (Process performance)

یکی دیگر از موتورهای الکتریکی برند ای بی بی که با ساختار آسنکرون (القایی) روانه بازار می گردد ، سری (Process performance) می باشد. کاربری این دسته از الکتروموتور ABB جهت استفاده در محیط های سخت و برای فرآیندهای صنعتی سنگین معادن ، پالایشگاه ها و … می باشد. تفاوت اصلی این سری با مدلهای General در توان کاری آنها می باشد که مشخصا توان این الکتروموتورها تا 1300 کیلووات نیز می رسد.

خرید الکتروموتور ABB آسنکرون

میزان توان : 0.12 تا 1300 (کیلووات)گشتاور : 1.26 … 8075 (نیوتن/متر)
سرعت : 900 … 3600 (دور در دقیقه)قابلیت پشتیبانی اینورتر (درایو) : دارد
تعداد قطب : 2 ، 4 ، 6 ، 8کلاس حفاظتی : IP55 ، IP65
تایپ موتور : M3BP (چدنی) و M3AA (آلومینیوم)کلاس عایق : F
سایز موتور : 112MBکلاس حفاظتی در برابر ضربه های مکانیکی : IK08
فریم سایز : 58-280کد سیستم خنک کننده : IC 4 (A) 1 (A) 1
طریقه نصب : پایه دار – پایه فلنج دار – فلنج دارنوع بلبرینگ : 70 ، 60
کد مقاومت در برابر خوردگی رنگ : C3کلاس بهره وری : IE2, IE3, IE4
انواع الکتروموتور سنکرون برند ABB

همانطور که در بخش قبلی توضیح داده شد در الکتروموتور ABB جریان AC و با ساختار سنکرون به دلیل تغذیه مجزا میدان مغناطیسی استاتور و روتور ، سرعت این دو میدان با یکدیگر برابر می باشد. درواقع میدان مغناطیسی روتور در مدل های سنکرون بر خلاف موتورهای آسنکرون (القایی) از تحریک پذیری میدان مغناطیسی استاتور و القای ولتاژ به روتور تأمین نمی گردد ، بلکه خود روتور دارای یک منبع ولتاژ مجزا می باشد که با اعمال ولتاژ میدان مغناطیسی مورد نیاز در روتور را فراهم می کند از این رو می توان گفت موتورهای سنکرون خود راه انداز نیستند.

از طرفی این ماهیت ناهمزمان بودن سرعت گردش میدان استاتور نسبت به روتور در موتورهای القایی (آسنکرون) باعث بوجود آمدن گشتاور شده ولی از طرفی میزان لغزش در الکتروموتور ABB آسنکرون را بالا می برد در صورتی که الکتروموتورهای با ساختار سنکرون لغزش صفر بوده و بازدهی بالاتری نیز دارند. اما در مقابل این موتورها در برابر بار اضافی تأثیر ناپذیرند.

الکتروموتورهای سنکرون برند ABB خود به دو دسته تقسیم می شوند :

  • موتور الکتریکی سنکرون رلوکتانسی
  • موتور الکتریکی سنکرون آهنربای دائم
کاربرد الکتروموتور رلوکتانسی ABB

موتورهای الکتریکی سنکرون رلوکتانسی که به موتورهای مقاومت مغناطیسی نیز شناخته می شوند از لحاظ ساختار استاتور ، همانند سایر مدلهای قفس سنجابی الکتروموتور ABB می باشد ولی قسمت روتور آنها باهم متفاوت می باشد. در قسمت روتور موتورهای آسنکرون ، سیم پیچی وجود دارد که باعث بوجود آمدن میدان مغناطیسی روتور می شود.

اما در ساختار داخلی روتور یا قسمت دوار الکتروموتورهای رلوکتانسی ، سیم پیچی حذف شده و در مقابل موادی از جنس فرو مغناطیس یا فرو مگنت قرار می گیرد. این عامل باعث می شود تلفات برقی به صفر برسد و در مقابل به دلیل عدم وجود سیم پیچ درون روتور ، تعمیرات و نگهداری به حداقل می رسد. یکی دیگر مزیت های این نوع الکتروموتورها دمای پایین استاتور نسبت به دمای استاتور موتورهای آسنکرون می باشد که این عامل باعث افزایش طول عمر یاتاقان ها می گردد.

خرید الکتروموتور رلوکتانسی ABB

میزان توان : 1.1 تا 350 (کیلووات)گشتاور : 4.8 … 228 (نیوتن/متر)
سرعت : 1200 … 3600 (دور در دقیقه)قابلیت پشتیبانی اینورتر (درایو) : دارد
تعداد قطب : 2 ، 4 ، 6کلاس حفاظتی : IP55
تایپ موتور : الکتروموتور ABB سری M3BL (چدنی) و الکتروموتور ای بی بی مدل M3AL (آلومینیوم)کلاس عایق : F
سایز موتور : 160 MLAکلاس حفاظتی در برابر ضربه های مکانیکی : IK08
فریم سایز : 90-315کد سیستم خنک کننده : IC 4 (A) 1 (A) 1
طریقه نصب : پایه دار – پایه فلنج دار – فلنج دارنوع بلبرینگ : D-end , N-end
کد مقاومت در برابر خوردگی رنگ : C3کلاس بهره وری : IE2, IE3, IE4
الکتروموتور ABB با آهنربای دائم

موتورهای الکتریکی با آهنربای دائم یک موتور سنکرون می باشند که از لحاظ ساختاری تفاوت هایی با مدلهای قفس سنجابی دارد. استاتور الکتروموتور ABB با آهنربای دائمی همانند نمونه های آسنکرون یا القایی می باشد ، اما در روتور این نوع الکتروموتورها به جای سیم پیچ از آهنربای دائمی قدرتمند استفاده شده است. این نوع موتورها با جنس بدنه چدن و همچنین استیل روانه بازار می گردد. توانایی ساپورت اینورتر برای کنترل دور از دیر مزایای این دستگاه می باشد.

سیستم خنک کاری این موتور هم به صورت هوا و هم به صورت مایع خنک کننده قابل سفارش می باشد. در ادامه اطلاعات فنی موتور الکتریکی با آهنربای دائمی را مشاهده می کنید.

خرید الکتروموتور سنکرون ABB با آهنربای دائم

میزان توان : 1120 تا 2500 (کیلووات)گشتاور : 4.8 … 228 (نیوتن/متر)
سرعت : 220 … 600 (دور در دقیقه)قابلیت پشتیبانی اینورتر (درایو) : دارد
تعداد قطب : 8 ، 10 ، 12کلاس حفاظتی : IP55
تایپ موتور : الکتروموتور ABB سری M3BL (چدنی) و M3AL (آلومینیوم)کلاس عایق : F
سایز موتور : 160 MLAسیستم خنک کاری : IC411, IC416, IC417, IC71W
فریم سایز : 280 – 560کد سیستم خنک کننده : IC 4 (A) 1 (A) 1
طریقه نصب : پایه دار – پایه فلنج دار – فلنج دارنوع بلبرینگ : D-end , N-end
کد مقاومت در برابر خوردگی رنگ : C3کلاس بهره وری : IE2, IE3, IE4
الکتروموتور ABB با سیستم خنک کننده آبی

موتور الکتریکی سری M3LP با سیستم خنک کننده آبی در توان 90تا 2000 کیلووات و با نسخه های 4 ، 6 ، 8 قطبی تولید می گردد. در این دستگاه ، سیستم خنک کننده از طریق هوا حذف و سیستم آب به عنوان عامل اصلی خنک کننده می باشد. کاربرد الکتروموتور ABB سری M3LP در صنایع کشتیرانی و موارد دریایی بوده و از مزایای این نوع موتورها می توان به صدای پایین ، عدم نیاز به سیستم کانال تهویه و فن خارجی جهت خنک کاری اشاره کرد.

سیستم خنک کاری این نوع موتور به این صورت می باشد که یک ژاکت آبی در این دستگاه تعبیه شده که از طریق یک ورودی و یک خروجی آب مورد نیاز جهت خنک کردن دستگاه در این محفظه به حرکت در می آید ؛ گرمای تلف شده در موتور توسط آب درون ژاکت که در حال گردش می باشد از بین می رود. آب پس ورود به دستگاه و گردش از طریق خروجی به بیرون هدایت می گردد.

خرید الکتروموتور ABB با سیستم خنک کننده آبی

میزان توان : 90 تا 2000 (کیلووات)گشتاور : 8960 … 15371 (نیوتن/متر)
سرعت : 900 … 3600 (دور در دقیقه)قابلیت پشتیبانی اینورتر (درایو) : دارد
تعداد قطب : 2 ، 4 ، 6 ، 8کلاس حفاظتی : IP55
تایپ موتور : الکتروموتور ABB مدل M3LPکلاس عایق : F
سایز موتور : 280SMA , SMB … 450LA , LBسیستم خنک کاری : IC418 ، IC71W
فریم سایز : 280 – 560وزن دستگاه : 640 … 4500 (کیلوگرم)
طریقه نصب : پایه دار – پایه فلنج دار – فلنج دارنوع بلبرینگ : D-end , N-end
کد مقاومت در برابر خوردگی رنگ : C3کلاس بهره وری : IE2, IE3, IE4
دبی آب ورودی جهت خنک کاری : 20 … 60 (لیتر در دقیقه)فشار آب جهت خنک کاری : 2 بار
نکات مهم در استفاده از موتورهای ژاکت دار

نکات مهم در استفاده از موتورهای ژاکت دار ABB

اصول نگهداری و راه اندازی الکتروموتور ABB با ساختار خنک کننده آبی کمی متفاوت تر از سایر موتورهای الکتریکی می باشد. به طور مثال اگر موتور به مدت زیادی بدون استفاده بوده ، جهت اطمینان از عدم انسداد مسیر آب و گردش درست و اصولی آب درون محفظه اطمینان حاصل فرمائید ؛ ساکن بودن آب درون ژاکت باعث زنگ زدگی می شود از این رو باید آب درون محفظه را تخلیه کنید ، سپس آن را با 100 گرم اسید اگزالیک (اسید شستشو دهنده برای از بین بردن زنگ زدگی) ترکیب کنید. محلول ترکیبی را درون محفظه بریزید و پس از 10 دقیقه دو مرتبه مخزن را تخلیه کنید و در نهایت با آب مخزن را بشویید.

چنانچه دمای محیطی که موتور در آن مورد استفاده قرار می گیرد زیر صفر درجه است ، باید از یخ زدن آب جلوگیری شود ؛ متداول ترین و معقول ترین روش استفاده از ضد یخ می باشد که ترکیب آن با آب محلولی مناسب جهت استفاده موتور در دمای زیر صفر درجه ، بوجود می آید. همچنین آب مورد استفاده جهت خنک کاری باید آب شیرین و تمیز باشد.

الکتروموتور ضد انفجار ABB (ATEX)

تا به اینجا تمامی مدل های برند ABB که به صورت روتین و با کاربردی وسیع مورد استفاده قرار می گرفتند را به شما عزیزان معرفی نموده ایم. اما همانطور که در بخش های قبلی اشاره کردیم گستردگی محصولات کمپانی ای بی بی ، دامنه ی وسیعی از موتورهای الکتریکی با کاربردها و مشخصات خاص را پوشش می دهند. یکی از مواردی که از الکتروموتور ABB به عنوان کاربردهای خاص مورد استفاده قرار می گیرد ، محیط هایی خطرناکی است که امکان انفجار و اشتعال (ATEX) در آنجا بالا می باشد.

مشخصا صنایع گازی ، پتروشیمی ها و پالایشگاه ها به طور چشمگیری از الکتروموتور ضد انفجار جهت تولید نیروی محرکه خود استفاده می کنند. تنوع در موتورهای الکتریکی ضد انفجار برند ABB نیز دیده می شود که این سری های ضد انفجار به شرح ذیل می باشد :

  • سری Dust Ignition
  • سری Flameproof
  • سری Increased safety
  • سری Mining Industries
الکتروموتور ضد انفجار “ای بی بی” سری Dust Ignition

سری Dust Ignition از جمله موتورهای الکتریکی محسوب می شود که کاربرد آن برای استفاده در محیط های خطرناک می باشد. مشخصات فنی الکتروموتور ABB مدل Dust Ignition این دستگاه از جمله مواردی است که باعث تفاوت در کاربرد آن نسبت به دیگر مدلهای این برند می شود.

بدنه این موتور هم به صورت چدنی و هم به صورت آلومینیومی تولید شده و در مقابل گرد و غبار اشتعال زا و جرقه ها مقاوم می باشد.

در قسمت کلاس حفاظتی این دستگاه واژه های زیر درج شده است :

  • Ex t : حفاظت در برابر گرد و غبار اشتعال زا (Dust protection)
  • IIIB : محافظت در برابر ذرات گرد و غبار غیر رسانا با قطر کمتر از 0.5 میلیمتر
  • IIIC : محافظت در برابر گرد و غبار رسانا
  • Zone 21 Db T125 °C : این موتور در زون 21 در مقابل مقدار زیاد گرد و غبار محافظ است. همچنین کلاس حفاظتی در این زون IP65می باشد.
  • Zone 22 Dc T125 °C : بیانگر حفاظت موتور در مقابل گرد و غبار خیلی زیاد در زون 22 می باشد. (کلاس حفاظتی IP55 و IP65 می باشد)
  • گواهی ATEX و IECEx
خرید الکتروموتور ضد انفجار ABB سری Dust Ignition
الکتروموتور ضد انفجار ABB سری Dust Ignition
میزان توان : 0.25 تا 1000 (کیلووات)گشتاور : 1.26 … 8075 (نیوتن/متر)
سرعت : 900 … 3600 (دور در دقیقه)قابلیت پشتیبانی اینورتر (درایو) : دارد
تعداد قطب : 2 ، 4 ، 6 ، 8کلاس حفاظتی : IP65 ، IP55
تایپ موتور :الکتروموتور ای بی بی سری M3GP, M3AAنوع حفاظت : Zone 21 Db T125 °C ، Zone 22 Dc T125 °C
سایز موتور : 160 MLAکلاس عایق : F
فریم سایز : 71 – 450کد سیستم خنک کننده : IC 4 (A) 1 (A) 1
طریقه نصب : پایه دار – پایه فلنج دار – فلنج دارکلاس حفاظتی در برابر ذرات : IIIC ، IIIB
کد مقاومت در برابر خوردگی رنگ : C3کلاس بهره وری : IE2, IE3
الکتروموتور ضد انفجار ABB سری Flameproof

یکی دیگر از موتورهای الکتریکی با کاربرد خاص سری Flameproof می باشد ؛ با توجه به مشخصات حفاظتی و ایمنی الکتروموتور ABB سری Flameproof می توان به کاربرد این دستگاه را در صنایع گازی ، معادن ، حفاری اشاره کرد.

اطلاعات مربوط به کلاس حفاظتی و ایمنی این موتور به شرح ذیل می باشد :

  • Ex d , Ex de : حفاظت در اشتعال (Flameproof)
  • IIB : محافظت در برابر سی گاز و بخار مانند : اتیلن ، دی متیل اتر ، سولفید
  • IIC : محافظت در برابر تعداد خاصی از گازها به طور مثال : هیدروژن ، استیلن ، دی سولفید کربن و …
  • گواهی ATEX (استاندارد اروپا) و گواهی IECEx (استاندارد جهانی)

خرید الکتروموتور ضد انفجار ABB سری Flameproof

میزان توان : 0.18 تا 950 (کیلووات)گشتاور : 2.4 … 7690 (نیوتن/متر)
سرعت : 900 … 3600 (دور در دقیقه)قابلیت پشتیبانی اینورتر (درایو) : دارد
تعداد قطب : 2 ، 4 ، 6 ، 8کلاس حفاظتی : IP65 ، IP55
تایپ موتور : الکتروموتور ABB سری M3JPنوع حفاظت : Ex db IIB , C T4 Gb , Ex db I Mb
سایز موتور : 160 MLAکلاس عایق : F
فریم سایز : 80 – 450کد سیستم خنک کننده : IC 4 (A) 1 (A) 1
طریقه نصب : پایه دار – پایه فلنج دار – فلنج دارحفاظت در محیط گازی : IIC ، IIB
کد مقاومت در برابر خوردگی رنگ : C3کلاس بهره وری : IE2, IE3, IE4
طول شفت : 170… 210 (میلیمتر)وزن دستگاه : 45 … 4960 (کیلوگرم)
الکتروموتور ضد انفجار “ای بی بی” سری Increased Safety

مدل Increased Safety همانند سری Flameproof برای محیط های گازی مورد استفاده قرار می گیرد. تفاوت این دو موتور در سطح ایمنی و میزان توان تولیدی آنها می باشد. سری Flameproof با مارکینگ Ex d و Ex de در مقابل اشتعال و گرد و غبار رسانا مقاوم بوده در صورتی که مارکینگ الکتروموتور ABB سری Increased Safety واژه Ex ec می باشد که این عبارت به این معناست که سطح حفاظتی این موتور الکتریکی در سطح نرمال و متوسطی می باشد. همچنین این موتور هم با جنس بدنه چدنی و هم جنس آلومینیومی روانه بازار می گردد.

الکتروموتور ضد انفجار ABB برای استخراج در معادن

همانطور که مستحضر هستید ، فضا و محیط معادن و تأسیسات تولید و استخراج مواد اولیه بسیار خطرناک و خاص می باشند. به طور مثال ذرات ، گرد و غبار ، گاز ، رطوبت ، ارتعاش ، کمبود فضا ، نوسان دما و … از جمله شرایط محیطی می باشد که یک تجهیز الکتریکی صنعتی باید در آن فعالیت کند.

الکتروموتور ABB مدل Mining Industry مشخصا کاربردی برای معادن و استخراج مواد اولیه دارند. از این منبع تولید توان برای پمپ اسلاری (پمپ دوغاب) ، سنگ شکن ، فن های تهویه ، دکل های حفاری و … در این صنایع استفاده می شود.

خرید الکتروموتور ضد انفجار ABB برای استخراج در معادن

میزان توان : 0.18 تا 1000 (کیلووات)گشتاور : 1.03 … 6391 (نیوتن/متر)
سرعت : 900 … 3600 (دور در دقیقه)قابلیت پشتیبانی اینورتر (درایو) : دارد
تعداد قطب : 2 ، 4 ، 6 ، 8کلاس حفاظتی : IP65 ، IP55
تایپ موتور : الکتروموتور چدنی ABB سری M3BPنوع حفاظت : Ex db IIB , C T4 Gb , Ex db I Mb
سایز موتور : MLAکلاس عایق : F
فریم سایز : 71 – 450کد سیستم خنک کننده : IC 4 (A) 1 (A) 1
طریقه نصب : پایه دار – پایه فلنج دار – فلنج دارحفاظت در محیط گازی : IIC ، IIB
کد مقاومت در برابر خوردگی رنگ : C5کلاس بهره وری : IE2, IE3, IE4
طول شفت : 80 – 225 (میلیمتر)وزن دستگاه : 10 … 4800 (کیلوگرم)
الکتروموتور ترمزدار ABB

یکی دیگر از کاربردهای خاص موتورهای الکتریکی ، توقف آنی و در لحظه ی حرکت شفت پس قطع جریان الکتریکی می باشد. استفاده از الکتروموتور ABB ترمزدار یا اصطلاحا موتور کلاچ دار بسیار کاربردی می باشد. به طور مثال در آسانسورها ، بالابرها ، جرثقیل ، کانوایرها ، موتورگیربکس و … توقف در لحظه موتور ، در عملکرد فرآیند ، پایین آمدن احتمال آسیب دیدگی و همچنین بالا بردن میزان دقت تأثیر مثبتی دارد.

روش های کنترل و توقف حرکت شفت که اصطلاحا به ترمزدار بودن موتور شناخته می شود ، به چند روش انجام می گیرد ؛ روش اول ترمز مکانیکی است که توسط دو دیسک ترمز صورت می پذیرد. یک دیسک به صورت ثابت به بدنه و دیسک دیگر به شفت الکتروموتور متصل می گردد ؛ این دیسک ها توسط مهارهایی مانند فنر به یکدیگر متصل هستن و زمانی که جریان در موتور باشد و شفت در حال گردش ، این دیسک ها از هم جدا شده و زمانی که جریان از مدار قطع شود دیسک ها به یکدیگر چسبیده و باعث توقف آنی حرکت شفت می شود.

روش های دیگر که برای کنترل سرعت شفت :

  • ترمز AC
  • ترمز DC
  • ترمز توسط اینورتر

خرید الکتروموتور ترمزدار ABB

میزان توان : 0.12 تا 22 (کیلووات)گشتاور : 1.26 … 146 (نیوتن/متر)
سرعت : 900 … 3600 (دور در دقیقه)قابلیت پشتیبانی اینورتر (درایو) : دارد
تعداد قطب : 2 ، 4 ، 6 ، 8کلاس حفاظتی : IP65 ، IP55
تایپ موتور : الکتروموتور چدنی سه فاز مدل M3AAتایپ ترمز : ERX 5 … ERX 200
سایز موتور : 112MBکلاس عایق : F
فریم سایز : 71 – 180کد سیستم خنک کننده : IC 4 (A) 1 (A) 1
طریقه نصب : پایه دار – پایه فلنج دار – فلنج دارکلاس دما : B
کد مقاومت در برابر خوردگی رنگ : C5کلاس بهره وری : IE2, IE3, IE4
طول شفت : 80 – 225 (میلیمتر)وزن دستگاه : 7.5 … 194 (کیلوگرم)
موارد استفاده الکتروموتور میز غلتکی ABB (Roller table motor)

از جمله کاربرد الکتروموتور ABB در شرایط خاص ، استفاده در صنایع نورد می باشد. در نورد کاری یا شکل دهی فلزات ، طی یک فرآیند ضخامت و سطح مقطع یک فلز را تغییر پیدا می کند. بیایید با ذکر یک مثال با صنایع نورد آشنا بشوید ؛ در فرآیند نورد یا رولینگ (Rolling) فولاد ضخیم به شمش یا تختال تبدیل می گردد و دو مرتبه با رولینگ شمش ، ریل و لوله و همچنین با نورد تختال تسمه و پلیت (ورقه) را تولید می کنند.

در خروجی کوره نورد ، یک میز غلتکی وجود دارد ، این میز از دو غلتک که خلاف یکدیگر ولی با سرعت مشابه در حال گردش می باشند تشکیل شده است. زمانی که ماده بین این دو غلتک قرار می گیرد ، صاف و صیقل داده شده و ایرادهایی که بر سطح آن وجود دارد از بین می رود. میز غلتک نورد یا همان دستگاه رولینگ توسط الکتروموتورهای مخصوصی نیروی لازم جهت گردش را دریافت می کند که به این موتورهای ، موتورهای میز غلتکی گفته می شود.

این موتورها با دور پایین کار می کنند و دارای عایق بالا در مقابل حرارت می باشند ؛ سیم پیچ استاتور با کلاس عایق F (155 درجه سانتیگراد) و همچنین برای مقاومت بیشتر و هدایت حرارتی بهتر موتور ، سیم پیچ به صورت قطره ای به مواد پلی استر آغشته می شود. بر سیم پیچ ها سه مقاومت حرارتی (ترمیستور) تعبیه شده که قابل ارتقاء به شش ترمیستور می باشد.

خرید الکتروموتور میز غلتکی ABB

میزان توان : 0.12 تا 22 (کیلووات)گشتاور : 160 … 22800 (نیوتن/متر)
سرعت : 250 … 1000 (دور در دقیقه)قابلیت پشتیبانی اینورتر (درایو) : دارد
تعداد قطب : 6 ، 8 ، 10 ، 12کلاس حفاظتی : IP55
تایپ موتور : موتور الکتریکی ABB سری M3RPحفاظت حرارتی : 3PTC thermistors, 155 °C
سایز موتور : 280MBکلاس عایق : F
فریم سایز : 180 – 450کد سیستم خنک کننده : IC 411
طریقه نصب : پایه دار – پایه فلنج دار – فلنج دارکلاس دما : B
کد مقاومت در برابر خوردگی رنگ : C3کلاس بهره وری : IE2, IE3, IE4
طول شفت : 80 – 225 (میلیمتر)وزن دستگاه : 219 … 4450 (کیلوگرم)
موارد استفاده الکتروموتور استخراج دود (Smoke extraction motor)

شاید زمانی که اسم موتورهای استخراج دود به گوشتان بخورد ، به این فکر کنید که یک منبع تولید توان مکانیکی ، چگونه می تواند مانند یک توربین دود را مکش کند ؟ در حقیقت الکتروموتورهای تخلیه دود به موتورهایی اطلاق می شود که به عنوان یک منبع تولید توان برای به حرکت در آوردن توربین ها ، جت فن ها و هواکش های بزرگ در تونل ها ، محیط های صنعتی سقف پوشیده ، مراکز خرید و پارکینگ ها مورد استفاده قرار می گیرند.

خرید الکتروموتور استخراج دود ABB

اما دلیل انتخاب این اسم برای این دسته از موتورها ، مقاومت و راندمان بالای این الکتروموتورها در زمانی است که درون تونل ها آتش سوزی رخ می دهد. در واقع مهم ترین عامل در تخلیه دود و هوای آلوده ناشی از آتش سوزی ، عملکرد درست توربین ها و فن ها می باشد ، تا با استخراج دود از درون تونل ، هوای درون تونل را به شکل مطلوبی کنترل کنند. حال موتورهایی که به عنوان منبع تولید توان برای این هواکش ها مورد استفاده قرار می گیرند باید توانایی تحمل حرارت بالا ، در هنگام آتش سوزی را داشته باشند.

مشخصا تمامی تست های مورد نیاز بر روی الکتروموتور ABB مدل Smoke extraction انجام گرفته و مدل های مختلف این دستگاه در دمای 200°C تا 400°C به مدت 120 دقیقه توانایی تحمل حرارت را دارد. در ادامه مشخصات و اطلاعات فنی مربوط یه این موتور را مشاهده می کنید.

میزان توان : 0.12 تا 1000 (کیلووات)قابلیت نصب عمودی و افقی
سرعت : 250 … 1000 (دور در دقیقه)کلاس حفاظتی : IP55 ، IP66
تعداد قطب : 6 ، 8 ، 10 ، 12حفاظت حرارتی : B , F
طریقه نصب : پایه دار – پایه فلنج دار – فلنج دارکلاس عایق : H
فریم سایز : 160 – 450کد سیستم خنک کننده : IC 411 ، IC418
قابلیت پشتیبانی اینورتر (درایو) : داردکلاس بهره وری : IE2, IE3, IE4

خرید الکتروموتور ABB با استاندارد بین‌ المللی

انطباق الکتروموتور ABB با استاندارد بین‌ المللی

به طور کلی، الکترو موتور های ABB با استاندارد های بین‌ المللی انطباق دارند و در بسیاری از صنایع، به ویژه در کاربرد های پمپ صنعتی، استفاده می شوند.

پمپ های صنعتی یکی از کاربرد های اصلی الکترو موتور های ABB هستند. این پمپ ها در صنایع مختلف از جمله صنایع نفت، گاز، شیمیایی، آب و فاضلاب، کشاورزی و… استفاده می شوند. بهترین الکتروموتور ای بی بی به عنوان قطعه اصلی پمپ های صنعتی با مشخصات فنی مناسب و کارایی بالا شناخته می شود. این الکترو موتور ها مطابق با استاندارد های بین‌ المللی عمل می کنند و به عنوان یکی از بهترین گزینه ها در این صنعت شناخته می شوند.

با توجه به مشخصات فنی، سایز و کاربرد، قیمت الکتروموتور ABB  متغیر است. اما ارائه الکترو موتور های با کیفیت و مطابق با استاندارد های بین‌ المللی توسط ABB باعث می شود تا این الکترو موتور ها به یکی از گزینه های محبوب در بازار پمپ های صنعتی تبدیل شوند.

ویژگی هایی مانند قدرت موتور، سرعت، ولتاژ، جریان، باز دهی و… از مشخصات فنی الکتروموتور ABB است. این مشخصات به صورت دقیق تعیین کننده کارایی و عملکرد الکترو موتور ها در پمپ های صنعتی هستند و با توجه به استاندارد های مورد نیاز صنعت، الکترو موتور ها طراحی و تولید می شوند.

در پمپ های صنعتی کاربرد الکتروموتور ABB وسیع است و این الکترو موتور ها به عنوان یکی از راهکار های اساسی برای انتقال مواد و مایعات در این صنایع شناخته می شوند. با استفاده از الکترو موتور های ABB با مشخصات فنی مناسب، صنایع مختلف می توانند از کارایی بالا و کاهش هزینه ها بهره‌ مند شوند و در عین حال استاندارد های بین‌ المللی را رعایت کنند.

به طور کلی، الکترو موتور های ABB با مشخصات فنی دقیق و انطباق با استاندارد های بین‌ المللی، به عنوان یکی از انتخاب های برتر برای پمپ های صنعتی در بازار جهانی مطرح می شوند.

انتخاب الکتروموتور ABB از طریق پلاک خوانی

نحوه صحیح پلاک خوانی موتورهای الکتریکی کمک زیادی به ما در انتخاب صحیح و مناسب دستگاه مورد نظر می کند. در تصویر زیر پلاک الکتروموتور ABB را مشاهده می کنید. بر روی پلاک (Name Plate) موتور عبارت و واژه هایی درج شده است که بیانگر اطلاعاتی در مورد دستگاه می باشد که شناخت این مشخصات ، آگاهی کاملی در خصوص طریقه استفاده صحیح از موتور را در اختیار مصرف کننده قرار می دهد.

پلاک خوانی الکتروموتور ABB

  1. TYPE : این واژه توضیح دهنده نوع و مدل بدنه موتور می باشد.
  2. YEAR : سال ساخت دستگاه
  3. نحوه ی اتصال : این قسمت به مصرف کننده نشان می دهد که طریقه سربندی و اتصال در موتور چگونه است. حرف Y اتصال ستاره و حرف D اتصال مثلث مشخص میکند.
  4. کلاس حفاظتی : میزان حفاظت الکتروموتور در مقابل نفوذ ذرات جامد و رطوبت (عدد 5 سمت چپ مشخص کننده مقاومت دستگاه در برابر ورود ذرات ریز است. عدد 5 که در سمت راست درج شده است ، مقاومت موتور در برابر پاشش آب با فشار پایین را نشان می دهد.
  5. CONVERTER SUPPLY : این موتور قابلیت ساپورت اینورتر را دارد.
  6. کشور سازنده : فنلاند
  7. Duty : بیانگر کارکرد در بار کامل موتور به صورت پیوسته و دائم.
  8. Weight : وزن دستگاه
  9. IM : استاندارد نصب موتور را نشان می دهد. (1001 بیانگر این است که الکترموتور به صورت افقی و به صورت پایه دار بر روی زمین نصب می گردد)
  10. KW : توان دستگاه
  11. V : ولتاژ
  12. A : جریان
  13. PF : ضریب توان
  14. HZ : فرکانس
  15. RPM : دور موتور
  16. کد استاندارد IEC
  17. تعداد فاز
  18. کلاس عایق : F
  19. IC : روش خنک کاری ؛ 86 نشان دنده ی این است که سیستم خنک کاری این موتور از طریق آب با جابه جایی نسبی توسط یه عامل خارجی صورت می پذیرد (مانند فن)

 کلاس بازدهی (Efficiency) بر اساس استاندارد IEC

این استاندارد بین المللی کارایی و بازدهی الکتروموتور ABB را بر اساس میزان تبدیل انرژی مصرفی و تبدیل آن به کار واقعی را در چهار کلاس می سنجد.

 کلاس بازدهی بر اساس استاندارد IEC

  • IEC1 : موتور با بازدهی استاندارد
  • IEC2 : الکتروموتور با بازدهی و راندمان بالا
  • IEC3 : موتور با راندمان و بهره وری برتر
  • IEC4 : الکتروموتور با بازدهی عالی

حداقل بازدهی الکتروموتورهای ABB با قدرت و دورهای مختلف

در جدول زیر حداقل میزان بازدهی و راندمان الکتروموتورهای ABB بر اساس توان های مختلف و تعداد پل های آنها را مشاهده فرمائید.

 

خروجی

IE1

بازدهی استاندارد

IE2

بازدهی  بالا

IE3

بازدهی برتر

IE4

بازدهی عالی

توان

کیلووات

2

پل

4

پل

6

پل

8

پل

2

پل

4

پل

6

پل

8

پل

2

پل

4

پل

6

پل

8

پل

2

پل

4

پل

6

پل

8

پل

0.12

45

50

38.3

31.0

53.6

59.1

50.6

39.8

60.8

64.8

57.7

50.7

66.5

69.8

64.9

62.3

0.18

52.8

57.0

45.5

38.0

60.4

64.7

56.6

45.9

65.9

69.9

63.9

58.7

70.8

74.7

70.1

67.2

0.20

54.6   

58.5

47.6

39.7

61.9

65.9

58.2

47.4

67.2

71.1

65.4

60.6

71.9

75.8

71.4

68.4

0.25

58.2    

61.5

52.1

43.4

64.8

68.5

61.6

50.6

69.7

73.5

68.6

64.1

74.3

77.9

74.1

70.8

0.37

63.9 

66.0

59.7

49.7

69.5

72.7

67.6

56.1

73.8

77.3

73.5

69.3

78.1

81.1

78.0

74.3

0.40

64.9     

66.8

61.1

50.9

70.4

73.5

68.8

57.2

74.6

78.0

74.4

70.1

78.9

81.7

78.7

74.9

0.55

69.0  

70.0

65.8

56.1

74.1

77.1

73.1

61.7

77.8

80.8

77.2

73.0

81.5

83.9

80.9

77.0

0.75

72.1   

72.1

70.0

61.2

77.4

79.6

75.9

66.2

80.7

82.5

78.9

75.0

83.5

85.7

82.7

78.4

1.1

75.0 

75.0

72.9

66.5

79.6

81.4

78.1

70.8

82.7

84.1

81.0

77.7

85.2

87.2

84.5

80.8

1.5

77.2

77.2

75.2

70.2

81.3

82.8

79.8

74.1

84.2

85.3

82.5

79.7

86.5

88.2

85.9

82.6

2.2

79.7  

79.7

77.7

74.2

83.2

84.3

81.8

77.6

85.9

86.7

84.3

81.9

88.0

89.5

87.4

84.5

3

81.5  

81.5

79.7

77.0

84.6

85.5

83.3

80.0

87.1

87.7

85.6

83.5

89.1

90.4

88.6

85.9

4

83.1 

83.1

81.4

79.2

85.8

86.6

84.6

81.9

88.1

88.6

86.8

84.8

90.0

91.1

89.5

87.1

5.5

84.7 

84.7

93.1

81.4

87.0

87.7

86.0

83.8

89.2

89.6

88.0

86.2

90.9

91.9

90.5

88.3

7.5

86.0 

86.0

84.7

83.1

88.1

88.7

87.2

85.3

90.1

90.4

89.1

87.3

91.7

92.6

91.3

89.3

11

87.6    

87.6

86.4

85.0

89.4

89.8

88.7

86.9

91.2

91.4

90.3

88.6

92.6

93.3

93.3

90.4

15

88.7  

88.7

87.7

86.2

90.3

90.6

89.7

88.0

91.9

92.1

92.1

89.6

93.3

93.9

92.9

91.2

18.5

89.3    

89.3

88.6

86.9

90.9

91.2

90.4

88.6

92.5

92.6

91.7

90.1

93.7

94.2

93.4

91.7

22

89.9     

89.9

89.2

87.4

91.3

91.6

90.9

89.1

92.7

93.0

92.2

90.6

94.0

94.5

93.7

92.1

30

90.7     

90.7

90.2

88.3

92.0

92.3

91.7

89.8

93.3

93.6

92.9

91.3

94.5

94.9

94.2

92.7

37

91.2    

91.2

90.8

88.8

92.5

92.7

92.2

90.3

93.7

93.9

93.3

91.8

94.8

95.2

94.5

93.1

45

91.7   

91.7

91.4

89.2

92.9

93.1

92.7

90.7

94.0

94.2

93.7

92.2

95.0

95.4

94.8

93.4

55

92.1   

92.1

91.9

89.7

93.2

93.5

93.1

91.0

94.3

94.6

94.1

92.5

95.3

95.7

95.1

93.7

75

92.7   

92.7

92.6

90.3

93.8

94.0

93.7

91.6

94.7

95.0

94.6

93.1

95.6

96.0

95.4

94.2

90

93.0  

93.0

92.9

90.7

94.1

94.2

94.0

91.9

95.0

95.2

94.9

93.4

95.8

96.1

95.6

94.4

110

93.3   

93.3

93.3

91.1

94.3

94.5

94.3

92.3

95.2

95.4

95.1

93.7

96.0

96.3

95.8

94.7

132

93.5   

93.5

93.5

91.5

94.6

94.7

94.6

92.6

95.4

95.6

95.4

94.0

96.2

96.4

96.0

94.9

160

93.8  

93.8

93.8

91.9

94.8

94.9

94.8

93.0

95.6

95.8

95.6

94.3

96.3

96.6

96.2

95.1

200

94.0   

94.0

94.0

92.5

95.0

95.1

95.0

93.5

95.8

96.0

95.8

94.6

96.5

96.7

96.3

95.4

250

94.0   

94.0

94.0

92.5

95.0

95.1

95.0

93.5

95.8

96.0

95.8

94.6

96.5

96.7

96.5

95.4

315

94.0   

94.0

94.0

92.5

95.0

95.1

95.0

93.5

95.8

96.0

95.8

94.6

96.5

96.7

96.6

95.4

355

94.0  

94.0

94.0

92.5

95.0

95.1

95.0

93.5

95.8

96.0

95.8

94.6

96.5

96.7

96.6

95.4

400

94.0   

94.0

94.0

92.5

95.0

95.1

95.0

93.5

95.8

96.0

95.8

94.6

96.5

96.7

96.6

95.4

450

94.0     

94.0

94.0

92.5

95.0

95.1

95.0

93.5

95.8

96.0

95.8

94.6

96.5

96.7

96.6

95.4

1000-500

94.0

94.0

94.0

92.5

95.0

95.1

95.0

93.5

95.8

96.0

95.8

94.6

96.5

96.7

96.6

95.4

 نحوه نصب و کد موقعیت نصب الکتروموتور ABB

یکی از موارد مهم در مورد استفاده و بکارگیری از انواع الکتروموتورها، طریقه نصب و اتصال آن می باشد. الکتروموتور ABB به صورت پایه دار، فلنج دار و پایه/فلنج تولید می گردد. در جدول زیر انواع مدل ها را بر اساس کد موقعیت نصب برای شما نمایش داده شده است. 

کد

نوع نصب

A

پایه دار – جعبه ترمینال در قسمت بالای الکتروموتور

R

پایه دار – جعبه ترمینال از زاویه پشتی موتور سمت راست قرار می گیرد.

L

پایه دار – جعبه ترمینال از ناحیه انتهای الکتروموتور سمت چپ واقع شده است.

B

فلنج دار – فلنج بزرگ

C

فلنج دار – فلنج کوچک

J

پایه/فلنج – با فلنج کوچک

H

پایه/فلنج – ترمینال باکس در قسمت بالایی الکتروموتور

T

پایه/فلنج – ترمینال باکس از زاویه انتهایی موتور سمت چپ الکتروموتور قرار می گیرد.

S

پایه/فلنج – ترمینال باکس از زاویه انتهایی موتور سمت راست دستگاه واقع شده است.

توضیحات تکمیلی در مورد مجموعه ABB از زمان تأسیس تا به امروز

شرکت ASEA و BBC در سال 1988 با یکدیگر ادغام شدند و شرکت جدیدی تحت عنوان ABB با مرکزیت کشور سوئیس را تأسیس نمودند. دو سال بعد ای بی بی سیستم AZIPOD را راه اندازی کرد. این سیستم در واقع پیشرانه الکتریکی کشتی ها بود که به طور کلی خارج بدنه کشتی نصب می شد و باعث کاهش 20% مصرف سوخت نسبت به سایر پیشرانه های کشتی بود.

زمینه فعالیت ABB در صنعت کشتیرانی فقط معطوف به تولید پیشرانه نمیشد ، ساخت گیربکس کشتی ، راه اندازی بزرگترین شبکه انتقال برق در زیر دریا از کشور نروژ به هلند با مسافت 580 کیلومتر ، بزرگترین نیروگاه آبی جهان در کشور چین ، ساخت ربات های دو بازو در خطوط اتوماسیون برای صنایع مختلف و … از جمله مهم ترین فعالیت های این کمپانی طی این سال های می باشد.

امروزه مجموعه ای بی بی با ساخت انواع اینورتر ، PLC ، پیشرانه های الکتریکی کشتی و … در بازارهای بین المللی به عنوان یک برند معتبر جهانی فعالیت می کند. الکتروموتور ABB یکی از محصولات پرفروش و کارآمد این مجموعه می باشد که طی این سالها در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

مقایسه الکتروموتور ABB با رقبایشان در بازار

مقایسه الکتروموتور ABB با رقبایشان در بازار

الکتروموتور های ABB در بازار جایگاه خود را به عنوان یکی از بهترین گزینه ها برای خرید انواع الکتروموتور ABB به دست آورده اند. این الکتروموتور ها به لحاظ عملکرد الکتروموتور ABB، کیفیت بالا و قیمت روز الکتروموتور ABB از رقبا برتری دارند. مقایسه الکتروموتور های ABB با رقبایشان نشان می دهد که عملکرد الکتروموتور ABB به طور قابل توجهی برتر است.

یکی از عوامل مهم در مقایسه الکتروموتور ها، قیمت روز الکتروموتور ABB است. با این حال، ارزشی که الکتروموتور های ABB ارائه می دهند، در تطابق با قیمت آن ها قرار نمی گیرد. عملکرد الکتروموتور ABB در برخی موارد نسبت به رقبا بهبود یافته و این باعث می شود که ارزش افزوده آن ها بیشتر از رقبا یشان باشد.

خرید انواع الکتروموتور ABB می تواند به عنوان یک گزینه مناسب در نظر گرفته شود، زیرا این الکتروموتور ها در مقایسه با رقبا، عملکرد الکتروموتور ABB با کیفیت و قابل اعتمادی دارند. از طرف دیگر، با توجه به قیمت روز الکتروموتور ABB، برخی ممکن است این را به عنوان یک مانع برای خرید در نظر بگیرند.

مقایسه دقیق بین الکتروموتور های ABB و رقبا نشان می دهد که عملکرد الکتروموتور ABB در بسیاری از موارد بهتر است. اگرچه قیمت روز الکتروموتور ABB ممکن است برخی را دچار تردید کند، اما ارزش و کیفیت بالای آن ها معمولاً این مشکل را حل می کند. در نهایت، خرید انواع الکتروموتور ABB بستگی به نیاز ها، بودجه و اهداف کاربران دارد، اما عملکرد الکتروموتور ABB و کیفیت بالای آن ها معمولاً توجیه خوبی برای انتخاب آن هاست.

قیمت الکتروموتور ABB در صنعت پلاس

اگر کوچکترین شناختی نسبت به انواع موتورهای برقی داشته باشیم ، هنگامی که صحبت از موتورهای الکتریکی با کیفیت می شود ، ذهن ما به سمت موتورهای اروپایی می رود و شاید اولین برندهایی که کیفیت و بازدهی بالا را برای ما تداعی میکند برند الکتروموتور ABB و یا رقبای با کیفیت و مشهور دیگری مانند الکتروموتور ضد انفجار میکسان آلمان باشد.

الکتروموتور ای بی بی یک انتخاب عالی برای برطرف کردن نیاز شما در خصوص هر آنچه بابت یک منبع تولید توان نیاز دارید ، می باشد. کیفیت و بازدهی بالا ، تنوع در مدل برای مصارف صنعتی ، خانگی و شرایط خاص تمامیه انتظارات شما را برآورده می کند. اما نکته ای که باید به آن اشاره کرد ، وارداتی بودن این کالاست ؛ با توجه به تغییرات نرخ ارز و همچنین محدودیت در واردات ، اعلام قیمت به صورت آنلاین امکان پذیر نمی باشد.

از این جهت ، برای اطلاع از قیمت الکتروموتور مورد نظرتان ، توصیه می گردد که به صورت روزانه ، نسبت به استعلام محصول مورد نظرتان با کارشناسان مربوطه در ارتباط باشید. مجموعه صنعت پلاس همواره می کوشد که با نظر به نیاز شما همراهان محترم ، مناسب ترین قیمت را به شما عزیزان پیشنهاد بدهد.

قیمت و خرید الکتروموتور ABB

خرید الکتروموتور ABB در صنعت پلاس

تا به اینجا با تاریخچه تأسیس و شکل گیری کمپانی ABB ، انواع مدل ها ، نحوه ی کارکرد و مشخصات فنی انواع الکتروموتورهای این برند آشنا شده اید. هم اکنون می توان گفت ، اطلاعات کافی در خصوص الکتروموتور ABB را در ذهن خود طبقه بندی کرده اید. وقتی صحبت از خرید یک محصول صنعتی می شود ناخودآگاه یک سری پارامترها برای انتخاب آن درون ذهن ما شکل می گیرد.

این عوامل از مهم ترین نکات در هنگام خرید می باشد که باید به آن توجه کرد :

  • اصالت کالا : یکی از دغدغه ها در زمان خرید کالا که شامل حال همه می شود ، اطمینان از اصالت و کیفیت آن محصول می باشد. توجه به اینکه اطمینان از اصالت محصول از مواردی است که مجموعه صنعت پلاس همواره به آن توجه خاصی داشته ؛ در راستای اثبات و تأیید اصالت کالا ، اقدامات لازم را انجام می دهد.
  • قیمت : در خصوص قیمیت در بخش قبلی به طور کامل توضیح داده شد که برای اطلاع از قیمت موتور مورد نظر با کارشناسان ما جهت استعلام قیمت در تماس باشید.
  • انتخاب محصول متناسب با نیاز ما : از دیگر فاکتورهای مهم در مورد خرید الکتروموتور ، انتخاب محصول مناسب با نیاز شما می باشد. در این باره هم می توان از طریق پلاک خوانی موتور و تطابق آن با مشخصات فنی مورد نظر ، دستگاه را انتخاب کنید و هم می توان از طریق ارتباط با کارشناسان واحد فنی ما ، اطلاعات لازم برای خرید مناسب را کسب کنید.

هدف از جمع آوری آشنایی شما با این مطالب ، بالا بردن میزان شناخت و آگاهی شما در خصوص عملکرد و کاربرد انواع مدلهای مجموعه ABB در جهت انتخاب صحیح و مناسب مدل مورد نظرتان بوده است. هم اکنون مجموعه صنعت پلاس آمادگی خود را در خصوص فروش انواع مدلهای الکتروموتور ABB اعلام کرده و مفتخر هستیم که در مسیر انتخاب و خرید نهایی شما همراه شما عزیزان باشیم.

اما با توجه به شرایط و محدودیت های واردات و توزیع انواع نمونه های یاد شده و همچنین نوسانات قیمت ارز ، توصیه می شود در خصوص دستگاه مورد نیاز حتما با واحد فروش مجموعه صنعت پلاس در ارتباط باشید. کارشناشان واحد فنی و فروش موتورهای الکتریکی همواره آماده پاسخگویی به شما متقاضیان عزیز می باشند.

سوالات متداول

کلاس الکتروموتور abb کدامند؟

این کلاس ها شامل IE1، IE2، IE3 و IE4 می شوند.

جنس پوسته الکتروموتور ABB چیست؟

در فریم سایز های کوچک جنس پوسته از چدن و در فریم سایز های بزرگ جنس پوسته از آلومینیوم است.

حداکثر توان الکتروموتور ای بی بی چقدر است؟

در سایز های بزرگ تا توان 450 کیلو وات

چه آپشن هایی می توان روی الکتروموتور ABB نصب کرد؟

هیتر، ترمز مگنتی، سنسور، فن اکسترنال، اینکودر

قبل از خرید الکتروموتور ABB باید به چه مواردی توجه کنیم؟

باید به مواردی چون سرعت، میزان گشتاور، درجه حفاظت (ip)، جنس بدنه، نحوه نصب، راندمان، ولتاژ ورودی، توان موتور، کلاس خنک کاری و تهویه، کلاس عایق بندی و دمای مجاز سیم پیچ توجه کنید.

محصولات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجوی محصولات

Search

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

نام*

×

ارتباط با واحد فروش صنعت پلاس

× مشاوره آنلاین