انواع تجهیزات صنعتی | صنعت پلاس

دوزینگ پمپ

دوزینگ پمپ گراندفوس (GRUNDFOS)

دوزینگ پمپ گراندفوس (Grundfos)

دوزینگ پمپ پرومیننت (PROMINENT)

دوزینگ پمپ پرومیننت (Prominent)

دوزینگ پمپ جسکو (JESCO)

دوزینگ پمپ جسکو (Jesco)

دوزینگ پمپ اینجکتا (INJECTA)

دوزینگ پمپ اینجکتا (INJECTA)

دوزینگ پمپ آنتک (Antech)

دوزینگ پمپ آنتک (Antech)

پمپ‌هایی که در صنعت به کار می‌روند انواع بسیار گوناگونی دارند که نمونه‌ای از آن‌ها دوزینگ پمپ نام دارد. درست است که وظیفه اصلی و کلی پمپ انتقال سیال و افزایش فشار آن است، اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود.

بسته به شرایطی که پمپ قرار است در آن کار کند از جمله دما و …، نوع سیال مورد استفاده، کاربرد، بودجه مورد نظر و … می‌توان از انواع پمپ‌های صنعتی استفاده کرد که هر کدام در جایگاه خود، ویژه و کاربردی هستند. در این مطلب سعی داریم شما را به طور کامل با دوزینگ پمپ و انواع آن، مشخصات و کاربرد، عملکرد و … آشنا سازیم.

اگر برای خرید و انتخاب این پمپ دچار تردید هستید لطفاً تا پایان این مقاله همراه ما بمانید. بدون شک پاسخ تمام سؤالات خود را پیدا خواهید کرد.

دوزینگ پمپ

دوزینگ پمپ چیست؟

یکی از انواع پرکاربرد پمپ های صنعتی، دوزینگ پمپ می باشد که از سری پمپ های جابجایی مثبت است و با نام های پمپ تزریق یا مترینگ پمپ هم شناخته می شود. این پمپ جهت انتقال و تزریق سیال در دوز دقیق و کاملا مشخص مورد استفاده قرار می گیرد. در پمپ های دوزینگ دبی از طریق ولوم های دستی یا کلید های دیجیتالی قابل تنظیم می باشد. دوزینگ پمپ در دو مدل دیافراگمی و پیستونی ساخته می شود و نیروی محرک این پمپ الکتروموتور های تک فاز، سه فاز و سلونوئیدی می باشد.

 

جدول مشخصات فنی دوزینگ پمپ

میزان دبیاز 0.2 لیتر در ساعت تا 1600 لیتر در ساعت
فشاراز 0.1 تا 780 بار
جنس هد پمپاستنلس استیل 316، پلی پروپیلن (PP)، PVDF، تفلون (PTFE)، PVC پی وی سی
جنس آب بندPTFE، EPDM تفلون، استیل
جنس دیافراگم در مدل دیافراگمیPTFE، EPDM، سرامیک
جنس پیستون در مدل پیستونیاستنلس استیل 316، سرامیک
نوع الکتروموتورتک فاز، سه فاز، ضد انفجار، موتور سلونوئیدی

اجزای دوزینگ پمپ

پمپ های دوزینگ از اجزا و قسمت های محتلفی تشکیل شده اند که عبارت اند از:

  • بدنه دوزینگ پمپ
  • هد پمپ (محفظه ای که سیال در آن متراکم می شود)
  • ورودی و خروجی پمپ
  • دیافراگم (در دوزینگ پمپ های دیافراگمی)
  • پیستون (در دوزینگ پمپ های پیستونی)
  • شافت پمپ
  • بال ولو (شیر های توپی در مسیر ورودی و خروجی)
  • ساکشن ولو (در مدل های پیستونی)
  • ولوم یا پیچ دستی جهت تنظیم دبی
  • صفحه نمایش دیجیتال (در مدل های 4 تا 20 میلی آمپر جهت اتصال به کنترل کننده های دیجیتال مانند PLC، میکروکنترلر و…)
  • الکتروموتور و موتور سلونوئیدی (الکترومغناطیسی) 
  • محفظه گیربکس (در مدل های دارای الکتروموتور)
  • ورودی روغن گیربکس ( در مدل های دارای الکتروموتور)

اجزای دوزینگ پمپ

جنس هد دوزینگ پمپ

هد این پمپ صنعتی با توجه به نوع سیال و کاربرد از جنس‌های گوناگونی ساخته می‌شوند. توجه به جنس پمپ در هنگام خرید، یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای انتخاب پمپ مناسب است که در ادامه به معرفی انواع متریال هد دوزینگ پمپ می پردازیم

متریال هد دوزینگ پمپ

پلی‌پروپیلن (PP)

پلی‌پروپیلن یکی از پلیمرهای بسیار پرکاربرد در ساخت تجهیزات صنعتی است که در تولید دوزینگ پمپ نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پلیمر با بسیاری از سیالات اسیدی سازگار می باشد و قابلیت تحمل دما تا 65 درجه سانتی گراد را دارد. یکی از دلایل محبوب بودن این متریال این است که قیمت تمام شده تجهیز را پایین می‌آورد. با این حساب اگر به دنبال پمپی مقرون به صرفه هستید می‌توانید از این دسته از پمپ‌های تزریق استفاده کنید. البته باید در نظر داشته باشید که پمپ ساخته شده از پلی‌پروپیلن برای کار با سیالاتی که خورندگی بالایی دارند، مناسب نیست.

کاینار (PVDF)

متریال PVDF سازگاری بسیار بالایی با انواع اسید های قوی و مواد خورنده دارد و یک پلیمر بسیار قدرتمند می باشد. این پلیمر قابلیت تحمل دما تا 95 درجه سانتی گراد را دارد و از لحاظ قیمتی هم از متریال PP گران قیمت تر می باشد.

PVC

امروزه نمی‌توان صنعتی را یافت که به نحوی با تجهیزات ساخته شده از PVC در ارتباط نباشد. در صنعت ساخت پمپ نیز از این ماده به عنوان یکی از متریال‌های رایج استفاده می‌شود که از بسیاری جهات، شباهت زیادی با دوزینگ پمپ PP دارد. می‌توان گفت تفاوت ویژه این دو نوع ماده در کلر است. اگر سیال مورد استفاده شما مقدار کلر زیادی دارد، پیشنهاد می‌شود از پمپ PVC استفاده نمایید. زیرا به دلیل وجود کلر در ساختار آن، سازگاری بهتری با سیالات حاوی کلر نشان می‌دهد.

تفلون (PTFE) 

این نوع پلیمر نیز یکی از بهترین انواع پلیمر مورد استفاده برای ساخت دوزینگ پمپ‌ها محسوب می‌شود زیرا ویژگی‌های مثبت زیادی دارد. برای مثال از میان تمام انواع پلیمر، بالاترین میزان مقاومت را در برابر مواد شیمیایی از خود نشان می‌دهد. همچنین در برابر عوامل دیگری از جمله سایش، حرارت و … نیز بسیار مقاوم است. چسبندگی بسیار پایینی دارد و کمترین مقدار اصطکاک سطح در آن دیده می‌شود.

استنلس استیل 316 (SS 316)

متریال استنلس استیل 316 سازگاری بسیار خوبی با انواع اسید ها، مواد شیمیایی، حلال ها و انواع سیالات در صنایع غذایی و صنایع دارویی را دارد. استیل 316 قابلیت تحمل دمای بالایی را دارد و همچنین در فشار های بسیار بالا در هد دوزینگ پمپ استفاده می شود.

سوپر آلیاژ نیکل Hastelloy C

همانطور که پیش‌تر گفتیم کاینار سازگاری بسیار خوبی با انواع مواد شیمیایی دارد. اما در مواردی که دوزینگ پمپ قرار است هم با مواد خورنده و شیمیایی قوی سروکار داشته باشد و هم در فشارهای بسیار بالا کار کند، باید به سراغ پمپ‌هایی از جنس سوپر آلیاژ Hastelloy C رفت. همچنین اگر مواد شیمیایی مورد استفاده شما با فولاد ضد زنگ سازگاری نداشته باشد به راحتی می‌توانید به سراغ این دسته از پمپ‌های تزریق بروید. Hastelloy C در واقع آلیاژی است ساخته شده از کروم، مولیبدن و نیکل. وجود مولیبدن در این آلیاژ باعث افزایش مقاومت آن نسبت به حرارت می‌شود و همچنین مقاومت مکانیکی آن را نیز نسبت به سایر انواع سوپر آلیاژ نیکل، بالاتر می‌برد.

توجه داشته باشید که جنس اجزائی از دوزینگ پمپ که با سیال در تماس مستقیم هستند بسیار بسیار اهمیت دارد. زیرا به راحتی بعد از مدتی ممکن است دچار خوردگی و سایر آسیب‌ها شوند. بنابراین این اجزاء که در اصطلاح اجزاء “تَر” پمپ نامیده می‌شوند باید از مواد مقاوم ساخته شده باشند.

انواع دوزینگ پمپ و عملکرد آن‌

پمپ‌های تزریق یا دوزینگ در انواع گوناگونی ساخته می‌شوند و در بسیاری از موارد با توجه به نوع نیروی محرکه یا عملکرد، در دسته‌های مختلف قرار می‌گیرند. در ادامه با انواع مختلف و عملکرد دوزینگ پمپ بیشتر آشنا خواهیم شد.

انواع دوزینگ پمپ

دوزینگ پمپ دیافراگمی

یکی دیگر از انواع پرکاربرد این پمپ ها دوزینگ پمپ دیافراگمی است. در این مدل پمپ، حرکتی رفت و برگشتی دیافراگم ها باعث متراکم کردن سیال در محفظه هد پمپ می شود که این تراکم باعث می شود سیال با فشار و دبی مورد نظر انتقال داده شود. یک مزیت بزرگ دوزینگ پمپ دیافراگمی این است که سیال در تماس مستقیم با اجزاء مکانیکی پمپ نیست و به همین دلیل دوام و طول عمر پمپ بیشتر می‌شود. به طور دقیق‌تر تنها شیرهای ورودی و خروجی پمپ که از نوع بال ولو یا شیرهای توپی است، دیافراگم و هد با سیال در تماس هستند. همچنین سیستم آب‌بندی پمپ دیافراگمی به شکلی است که هیچ گونه نشتی ندارد و به همین دلیل می‌توان برای سیالات سمی و خورنده از آن استفاده کرد. این پمپ عملکردی مشابه پمپ های دیافراگمی دارند، جهت آشنایی با این پمپ می توانید از صفحه پمپ دیافراگمی بازدید نمایید.

دوزینگ پمپ دیافراگمی

جنس دیافراگم ها

در پمپ های دوزینگ دیافراگمی، برای اینکه دیافراگم ها به صورت مستقیم با سیال در ارتباط است، متریال و جنس دیافراگم برا انتقال انواع محتلف سیالات بسیار مهم است که معمولا به صورت الاستومر هستند. از این رو متریال های تولید شده عبارت اند از:

  • PTFE تفلون
  • EPDM
  • سنتوپرن Santoprene
  • نئوپرن Neoprene
  • هایترل Hytrel
  • سرامیکی
  • دیافراگم فلزی در موارد خاص

دوزینگ پمپ پیستونی

در دوزینگ پمپ پیستونی یا دوزینگ پمپ پلانجری بر خلاف مدل دیافراگمی از حرکت رفت و برگشتی پیستون جهت انتقال سیال استفاده می شود. در مدل پیستونی به دلیل وجود گیرکس پمپ می تواند فشار بیشتری را تولید کند و نیروی محرکه پمپ دوزینگ پیستونی معمولا توسط الکتروموتور های AC که به صورت تک فاز و سه فاز می باشد تامین می شود. میزان دبی توسط ولوم جرخشی یا دکمه های صفحه نمایش دیجیتال که روی پمپ هست قابل تنظیم می باشد. در این مدل برای پیشگیری از بروز آسیب و جلوگیری از افزایش بیش از حد فشار حتما باید شیر خروجی همیشه باز باشد و یا یک شیر اطمینان در مسیر بای‌پس خروجی پمپ تعبیه شده باشد. متریال هد این مدل پمپ به علت فشار بالا استیل 316L است و همچنین جنس پیستون ها سرامیک یا استنلس استیل می باشد.

دوزینگ پمپ پیستونی

دوزینگ پمپ سلونوئیدی

از نیروی الکترومغناطیسی، دوزینگ پمپ‌های سلونوئیدی به عنوان نیروی محرکه جهت انتقال سیال کمک می‌گیرند. اگر میزان رطوبت در شرایط کاری مورد نظر شما زیاد است، پمپ سلونوئیدی به دلیل داشتن استاندارد حفاظتی IP65 می‌تواند یک انتخاب مناسب باشد به همبن دلیل در استخرها برای تزریق کلر مورد استفاده قرار میگیرد. در این پمپ‌ها یک آهنربا یا مگنت وجود دارد که به کمک جریان برق DC، شافت پمپ را به حرکت درآورده و به این ترتیب حرکت دیافراگم جابجایی سیال را ممکن می‌سازد. میزان ظرفیت پمپ سلونوئیدی قابل تنظیم است اما به طور کلی نمی‌توان برای دبی‌های بالا از آن استفاده کرد. در عوض از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه‌تر هستند.

دوزینگ پمپ سلونوئیدی

دوزینگ پمپ تزریق اسید

نحوه عملکرد دوزینگ پمپ تزریق اسید یا همان پمپ های تزریق سیالات اسیدی با سایر مترینگ پمپ های تفاوتی ندارد اما دلیلی که سبب تفاوت در کاربرد یک پمپ جابه جایی اسید (سیالات با خورندگی بالا) با یک پمپ انتقال مواد بدون خورندگی می شود، متریال و جنس اجزای داخلی پمپ است. برای انتقال اسید ها در دوز و میزان معین، با حتما به این نکته توجه داشت که جنس هد پمپ، دیافراگم، هوزینگ و تمامی قطعاتی که با سیال در ارتباط می باشند، در مقابل خورندگی آن مواد مقاوم بوده و بدون آسیب زدن و خوردگی سیال مورد نظر را انتقال می دهند. مواد شیمیایی بسته به میزان خورندگی با متریال های PP (پلی پروپیلن)، PVDF، PTFE و استنلس استیل قابل انتقال می باشند.

دوزینگ پمپ اسید

 

نحوه عملکرد دوزینگ پمپ

دوزینگ پمپ که یک پمپ جابجایی مثبت می باشد، سیال از هر طرف که وارد می شود در همان جهت خارج می شود. از این جهت برای به حرکت درآورندن سیال نیازمند دیافراگم و پیستون هستیم. نحوه عملکرد به دو صورت می باشد که در ادامه آن را بین می کنیم:

عملکرد با موتور الکتریکی(الکتروموتور)

زمانی که الکتروموتور روشن می شود، چرخش شافت الکتروموتور باعث چرخش چرخ دنده های گیربکس شده، زمانی که گیربکس شروع به چرخش می کند، میل لنگ یا crankshaft که از طریق یک شافت به دیافراگم یا پیستون متصل است به حرکت در می آید. با حرکت میل لنگ پیستون یا دیافراگم به صورت رفت و برگشتی به حرکت در میاید، این رفت و برگشت باعث می شود سیالی که از ورودی پمپ وارد محفظه هد پمپ می شود متراکم شود و با فشار از خروجی پمپ خارج شود. وجود ساکشن ولو در ورودی و خروجی باعث می شود سیال از مسیری که وارد شده نتواند خارج شود. همچنین این پمپ ها دارای استاندارد IP55 می باشد. در گیف زیر می توانید نحوه عملکرد این پمپ را مشاهده کنید.

نحوه عملکرد دوزینگ پمپ پیستونی

عملکرد با موتور الکترومغناطیسی (سلونوئیدی)

در مدل سلونوئیدی شافت پمپ که به دیافراگم متصل است، از طریق حرکت موتور سلونوئیدی به صورت ضربه ای به حرکت در میاید. با حرکت در آمدن شافت، دیافراگم هم به صورت رفت و برگشتی به حرکت در آمده و باعث متراکم کردن سیال و خارج شدن سیال می شود. موتور های سلونوئیدی با جریان مستقیم و ولتاژ 12vdc یا 24v dc کار میکند از این رو فشار و دبی بالایی نمی تواند تولید کند، همچنین از طریق یک پیچ یا صفحه نمایش دیجیتال می توانید میزان سرعت استروک را تنظیم کنید، با تنظیم استروک، میزان دبی پمپ هم قابل تنظیم خواهد بود.

عملکرد دوزینگ پمپ سلونوئیدی

کاربرد دوزینگ پمپ در صنایع مختلف

در صنایع گوناگون،پمپ‌های تزریق مورد استفاده قرار می‌گیرند و بر حسب شرایط و کاربرد از انواع مختلف آن بهره گرفته می‌شود. در ادامه شما را با این صنایع و نوع کاربرد این پمپ‌ها در آن‌ها آشنا خواهیم کرد.

کاربرد دوزینگ پمپ در صنایع

صنعت آب و فاضلاب

یکی از مهم‌ترین کاربردهای پمپ‌های تزریق در صنعت آب و فاضلاب است. در بخش‌های گوناگون این صنعت، دوزینگ پمپ با اهدافی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  • تزریق دوز مشخصی از آنتی اسکالانت: این ماده به منظور جلوگیری از ایجاد رسوب در لوله‌ها و … توسط مترینگ پمپ تزریق می‌شود.
  • تزریق پرمنگنات پتاسیم: تزریق پرمنگنات پتاسیم با هدف حذف آهن و منگنز از سیستم صورت می‌گیرد.
  • تزریق سود سوزآور یا هیدروکسید سدیم: این ماده برای تنظیم PH و اهداف دیگری مانند جذب مواد فلزی و سیانید موجود در سیستم توسط دوزینگ پمپ تزریق می‌شود.
  • تزریق پلی‌فسفات: یکی دیگر از موادی که باید در دوز مناسب به سیستم آب و فاضلاب تزریق شود پلی‌فسفات است که سختی آب را از بین می‌برد.
  • تزریق آب ژاول: این ماده به منظور گندزدایی به سیستم اضافه می‌شود.
  • تزریق بیوسولفات سدیم: این ماده اکسیژن حل شده در آب را حذف می‌کند.

این‌ها تنها چند مورد از کاربرد دوزینگ پمپ در صنعت آب و فاضلاب هستند. مواد گوناگون دیگری نیز مانند انواع مواد اسیدی یا قلیایی، ضد خوردگی ، پلی‌الکترولیت و … نیز در دوزهای معین و توسط مترینگ پمپ‌ها به سیستم تزریق می‌شوند.

صنعت مواد غذایی

یکی دیگر از صنایعی که از پمپ‌های تزریق در جریان تولیدات خود استفاده می‌کنند، صنعت مواد غذایی است. برای مثال طعم دهنده و اسانس‌هایی که در مواد غذایی به کار می‌روند توسط این پمپ‌ها تزریق می‌شوند. همچنین صاحبان صنایع غذایی برای ضدعفونی کردن بسیاری از ظروف از مواد ضدعفونی کننده رقیق کمک می‌گیرند و تزریق دوز مشخصی از این مواد به کمک دوزینگ پمپ ‌های مخصوص انجام می‌شود. به عنوان مثالی دیگر در این مورد می‌توان به تزریق اسید فسفریک به روغن مایع برای شفاف کردن آن اشاره کرد.

صنعت نفت و گاز

صنایع نفت و گاز و همچنین صنایع شیمیایی از جمله گسترده‌ترین صنایع فعال کشور هستند که از انواع و اقسام تجهیزات صنعتی استفاده می‌کنند و پمپ تزریق نیز یکی از همین تجهیزات است.

برای مثال، بنزینی که به عنوان سوخت مورد استفاده قرار می‌گیرد معمولاً حاوی مقداری رنگ است که این رنگ در دوز معین توسط دوزینگ پمپ به محصول تزریق می‌شود. همچنین در سیستم‌های پلیمریزاسیون از انواع اسیدها مانند نیتریک اسید و سولفوریک اسید استفاده می‌گردد که این مواد باید توسط مترینگ پمپ به سیستم اضافه شوند.

در صنایع نفت و گاز، برای پیشگیری از نشت گاز و بروز اتفاقات ناگوار، مواد بودار به سیستم تزریق می‌کنند که تزریق این مواد نیز به کمک پمپ‌های دوزینگ انجام می‌شود.

اضافه کردن مواد آنتی‌فوم (جهت جلوگیری از ایجاد کف در سیستم)، تزریق موادی با عنوان نمک‌زدا (جهت حذف نمک از مواد نفتی)، اضافه کردن موادی با عنوان پیشگیرنده (جهت پیشگیری از یخ‌زدگی لوله‌ها) و … از دیگر کاربردهای دوزینگ پمپ در صنایع شیمیایی و نفت و گاز هستند.

صنعت کاغذسازی

جالب است بدانید در صنعت کاغذسازی نیز، وجود پمپ‌های تزریق الزامی است. از جمله کاربرد این پمپ‌ها در این صنعت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اضافه کردن دوز مشخصی از رنگ یا کلر برای سفید کردن کاغذهای تولیدی
  • تزریق رزین به کاغذ برای افزایش پایداری آن در برابر رطوبت و آب
  • اضافه کردن مقدار مشخصی از چسب مخصوص هنگام صحافی
  • تزریق مواد ویژه در دوزهای معین توسط دوزینگ پمپ برای تنظیم PH کاغذ و بهبود خمیر

صنعت نیشکر

شاید به این مورد فکر نکرده باشید که حتی در کارخانجات نیشکر نیز از انواع مختلف مترینگ پمپ برای تزریق دوز مشخصی از مواد به سیستم استفاده می‌شود. یکی از موارد استفاده از این پمپ‌ها در این صنعت، تمیز کردن دستگاه‌هایی است که با شربت در تماس بوده‌اند. بدین منظور، به کمک دوزینگ پمپ، دوز معینی از سود سوزآور به داخل دستگاه‌ها و تجهیزات تزریق می‌شود. همچنین به فاضلاب کارخانه نیشکر نیز پیش از خارج شدن از سیستم، موادی برای تنظیم PH و همچنین تحت عنوان کلرزنی تزریق می‌شود.

صنایع دارویی

در این صنعت نیز انواع مختلف پمپ‌ها استفاده می‌شود که یکی از آن‌ها دوزینگ پمپ استیل است. برای مثال جهت تزریق مقادیر مشخصی از آنزیم و … مترینگ پمپ، بهترین گزینه محسوب می‌شود.

مزایا و معایب دوزینگ پمپ

تا اینجا با انواع مختلف پمپ تزریق و جنس‌های گوناگون آن‌ها آشنا شدیم. اکنون نوبت به بررسی مزیت‌ها و محدودیت‌های استفاده از این نوع پمپ صنعتی می‌رسد. بدون شک بارزترین مزیت مترینگ پمپ‌ها امکان انتقال سیال با دوز بسیار دقیق است که در بخش‌های پیشین نیز به آن اشاره شد. سایر مزیت‌ها عبارتند از:

  • این پمپ‌ها وزن کمی دارند و چندان بزرگ نیستند و به همین دلیل استفاده از آن‌ها آسان‌تر از انواع مختلف دیگر پمپ‌هاست.
  • نصب آسان همیشه یک مزیت بزرگ برای تجهیزات صنعتی محسوب می‌شود که دوزینگ پمپ این مزیت را دارد.
  • میزان درگیری و سایش میان اجزاء مختلف این پمپ‌ها، حداقل است. به همین دلیل دیرتر دچار استهلاک و فرسودگی می‌شوند.
  • اگر سیال مورد استفاده شما ویسکوزیته بالایی داشته باشد، باز هم می‌توانید برای انتقال مقادیر مشخصی از آن از مترینگ پمپ استفاده کنید.
  • برای جابجایی مایعاتی که دارای مقدار کمی چربی هستند نیز می‌توان این پمپ‌ها را به کار گرفت.
  • سیالاتی که دارای ذرات کاتالیستی و جامد هستند نیز توسط دوزینگ پمپ قابل انتقال‌اند.
  • این پمپ‌ها قادر هستند فشار مورد نیاز برای انتقال سیال با هر دبی مشخص را فراهم آورند.

این موارد از جمله مهم‌ترین مزایای این دسته از پمپ‌های صنعتی هستند. اما در مورد معایب پمپ تزریق نمی‌توان به مورد خاصی اشاره کرد. شاید تنها محدودیت استفاده از انواع مترینگ پمپ به دبی سیال، دما و فشار کاری، میزان خورندگی و … مرتبط باشد که با خرید اصولی و صحیح پمپ، این محدودیت‌ها نیز دیگر وجود نخواهند داشت.

مزایا و معایب دوزینگ پمپ

طریقه نصب و راه اندازی دوزینگ پمپ

تفاوتی ندارد با پمپ سروکار داشته باشید یا هر نوع تجهیز صنعتی دیگر، اگر می‌خواهید بهترین و بیشترین استفاده مفید را از آن داشته باشید باید به اصول نصب و نگهداری آن توجه نمایید. اول از همه اجازه دهید به مکان نصب مترینگ پمپ اشاره کنیم. اگر پمپ خریداری شده کوچک باشد، شاید در نظر داشته باشید آن را روی یک سطح صاف مانند میز نصب کنید. این کار تنها یک عیب دارد. اگر تحت شرایطی پمپ دچار نشتی شود، این مواد جایی برای سرریز شدن ندارند و روی سطح باقی می‌مانند. به این ترتیب ممکن است به داخل پمپ نفوذ کرده و به بخش‌هایی از آن آسیب بزنند.

نصب و راه اندازی دوزینگ پمپ

پیشنهاد می‌کنیم دوزینگ پمپ را روی دیوار یا اسکید نصب کنید تا از بروز این مشکل نیز جلوگیری به عمل آید. همچنین اگر می‌خواهید پمپ شما طول عمر بیشتری داشته باشد آن را در یک اتاق سربسته و خنک نصب کنید تا تغییرات جوی و گرمای هوا به آن آسیب وارد نکند. اگر پمپ به محل تزریق نزدیک‌تر باشد نیز بهتر است. علاوه بر این در روند نگهداری از این پمپ‌ها باید یک نکته را در نظر داشته باشید و آن نصب محافظ برق است.

برندهای تولید کننده دوزینگ پمپ

امروزه بسیاری از کشورها در زمینه تولید و ارائه انواع پمپ از جمله پمپ‌های تزریق پیشرفت بسیاری کرده‌اند تا جایی که علاوه بر دوزینگ پمپ ایرانی، انواع خارجی بسیاری نیز در بازار عرضه می‌شوند. کشورهایی از جمله ایتالیا، چین، آلمان، آمریکا، فرانسه، انگلستان، ژاپن، ترکیه و … برندهای معتبری در زمینه پمپ دوزینگ عرضه می‌دارند که برخی از این برندها که عبارتند از:

برند های پمپ تزریق
برند های پمپ تزریق

قیمت دوزینگ پمپ

قیمت پمپ های دوزینگ به عوامل مختلفی از جمله فشار و دبی سیال ، برند و مارک دوزینگ پمپ که تولید داخل یا خارج از کشور باشد و همچنین نوع پمپ که دیافراگمی باشد یا پیستونی، سلونوئیدی یا دارای الکتروموتور باشد بستگی دارد. در کنار موارد ذکر شده به مناسب بودن قیمت و اصالت کالاها باید اشاره کرد که بسیار حائز اهمیت می باشد. جهت اطلاع از قیمت دوزینگ پمپ می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

جدول لیست قیمت دوزینگ پمپ

قیمت دوزینگ پمپ Injectaتماس بگیرید
قیمت دوزینگ پمپ Antechتماس بگیرید
قیمت دوزینگ پمپ Jescoتماس بگیرید
قیمت دوزینگ پمپ Prominentتماس بگیرید
قیمت دوزینگ پمپ Grundfosتماس بگیرید
قیمت دوزینگ پمپ Etatronتماس بگیرید

خرید دوزینگ پمپ 

برای خرید دوزینگ پمپ باید چند مورد را در نظر داشت، نوع سیال، میزان دبی، میزان فشار، دقت پمپ، دمای سیال، متریال پمپ و برند پمپ مورادی هستند که برای انتخاب و خرید باید به آن ها دقت شود. اگر به دنبال فشار و دبی پایین هستید پمپ های دوزینگ سلونوئیدی انتخاب مناسبی هستند و اگر به دنبال فشار و دبی های بالا با کاری صنعتی هستید دوزینگ پمپ ها با موتور الکتریکی گزینه بهتری برای خرید است.جهت راهنمایی و مشاوره هم می توانید با کارشناسان صنعت پلاس در ارتباط باشید.

تماس با ما

جمع بندی

در صنایع مختلف با توجه با خاصیت سیالات و میزان فشار و دبی استفاده از پمپ ها صنعتی تخصصی بسیار زیاد شده است. دوزینگ پمپ یکی از پمپ های تخصصی می باشد که امکان جابجایی سیال را با مقدار مشخص دارد. یعنی با استفاده از ولومی که به صورت آنالوگ یا دیجیتال روی دستگاه هست می توان میزان دبی را تغییر داد. همچنین این پمپ قابلیت اتصال به کنترلر های هوشمند مانند PLC هارو دارد که در اتوماسیون های صنعتی بسیار استفاده می شود. در نتیجه استفاده مهندسین در طراحی پروژه های صنعتی نفتی، پالایشگاهی، گازی و دارویی از دوزینگ پمپ برای کارایی و علملکرد بهتر بسیار زیاد می باشد که باعث پیشرفت بهتر و سهولت در کار می شود. اگر به دنبال پمپی هستید که با دقت مشخص وقابلیت تنظیم دبی، انواع سیالات را انتقال دهد دوزینگ پمپ انتخاب مناسبی می باشد.

سوالات متداول

دوزینگ پمپ چیست؟

دوزینگ پمپ نوعی پمپ جابجایی مثبت است که برای انتقال سیال با دوز مشخص استفاده می شود. این پمپ با نام های پمپ تزریق یا مترینگ پمپ هم شناخته می شود.

از این پمپ جهت تزریق کلر در استخر ها و صنایع شیمیایی استفاده می شود.

 

در دوزینگ پمپ های پلاستیکی چون از پلیمر های خاص مانند PP، PVDF، PVC و PTFE استفاده شده بیشتر برای انتقال اسید ها و مواد شیمیایی خورنده استفاده می شود.

بله، در دوزینگ پمپ های پیستونی با توجه با ساختار پیستونی و وجود الکتروموتور فشار بیشتری تولید می شود

در دوزینگ پمپ های که در آن ها از الکتروموتور استفاده شده، انتقال سیالات ویسکوز پیشنهاد می شود. در صورتی که غلظت سیال خیلی زیاد باشد می توان از پمپ های صنعتی دیگر استفاده نمود.

 

79 Responses

  1. سلام خسته نباشید بنده دوزینگ پمپی میخوام که سیستم هوشمند داشته باشد درواقع کنترل و نظارت خیلی برای ما مهم است اگر همچین دوزینگ پمپی موجود داریدکه از شما خریداری کنیم. ممنون.

    1. سلام وقتتون بخیر
      سیستم دوزینگ پمپ ها اکثرا دارای خروجی 4 تا 20 میلی آمپر هستند و قابلیت اتصال به کنترل کننده هایی مثل PLC و… را دارند، برند هایی مثل injecta-Antech-prominent-jesco و… می توانند از این قابلیت پشتیبانی کنند.
      خواهشمندیم، نوع سیال، میزان فشار و دبی مورد نظر خود را اعلام کنید تا همکاران ما مناسب ترین دوزینگ پمپ را به شما معرفی نمایند.
      با سپاس از همراهی شما

  2. سلام،بنده دوزینگ پمپی می خوام که حداقل 100 لیتر در ساعت دبی داشته باشد اگر دارین هزینش چقدر هست؟

    1. سلام وقتتون بخیر
      لطفا فشار دوزینگ پمپ رو هم اعلام کنید ولی با میزان دبی مورد نظر، دوزینگ پمپ injecta می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد، برای استعلام قیمت لطفا با واحد فروش در ارتباط باشید.
      با سپاس

  3. سلام وقت بخیر، دوزینگ پمپ های اتاترون برای انتقال کلر مناسب هستند؟ امکان دارد پمپ هایی که برای انتقال کلر مناسب است را معرفی کنید؟

    1. سلام وقتتون بخیر
      دوزینگ پمپ برای انتقال کلر انتخاب مناسبی می باشد، باید در نظر داشته باشید متریال هد دوزینگ پمپ برای انتقال کلر حتما از پلیمر های PP یا PVDF انتخاب شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02144101488 تماس بگیرید تا کارشناسان صنعت پلاس اطلاعات کامل را در اختیار شما قرار دهند.

    1. سلام وقتتون بخیر
      جهت اطلاع از قیمت دوزینگ پمپ و همچنین لیست مدل ها با واحد فروش ما در ارتباط باشید.
      با سپاس

  4. سلام و عرض ادب، بنده میخواستم از محصولات شما خریداری کنم
    بعد از خریداری درصورتی که نیاز به آموزش درمورد نحوه استفاده از دوزینگ پمپ داشته باشم، شما پشتیبانی فنی ارائه میدهید؟

    1. سلام وقتتون بخیر
      بله، مشاوران فنی صنعت پلاس جهت راهنمایی نحوه استفاده دوزیمگ پمپ ها و تمامی پمپ های صنعتی به صورت 24 ساعته در خدمت شما عزیزان هستند.
      با سپاس

    1. سلام وقتتون بخیر
      بله موجود هستش، لطفا نوع سیال و فشار و دبی مورد نظر رو اعلام کنید تا مناسب ترین دوزینگ پمپ به شما پیشنهاد داده شود.
      با سپاس

  5. سلام و خسته نباشید
    دوزینگ پمپ صنعتی به راحتی با هر نوع مایعی کار می‌کنه و میتونم استفاده کنم خیلی خوبه

  6. با سلام
    دوزینگ پمپ صنعتی به راحتی با هر نوع مایعی کار می‌کنه، من که از دوزینگ پمپی که دارم راضی هستم

    1. سلام جناب خوشبخت وقتتون بخیر
      سپاس از بازخورد مثبت شما! هر سوالی دارید، در خدمتتون هستیم

  7. سلام و وقت بخیر
    من دوزینگ پمپ آنتک را خریداری کردم و تنها کلمه برای توصیف این پمپ دارم عالیهههه!

    1. سلام و عرض ادب
      سپاس از بازخوردتون،در صورت نیاز به هر گونه راهنمایی یا اطلاعات بیشتر در خدمتتون هستیم

  8. سلام وقت بخیر
    مقاله جالب و کاملی بود در مورد دوزینگ پمپ صنعتی. به ویژه توضیحات درباره دقت و قابلیت تنظیم دوز به شیوه‌های مختلف، بسیار مفید بود. ممنون از این مطلب ارزشمندتون

    1. سلام و عرض ادب
      خیلی خوشحالیم که توضیحات درباره دقت و تنظیم دوز در دوزینگ پمپ صنعتی برای شما مفید بوده‌. اگر سوالی دارید یا نیاز به توضیحات بیشتری دارید، در خدمتتون هستیم

    1. سلام و عرض ادب
      بله، دوزینگ پمپ صنعتی به عنوان یک راهکار دقیق برای مواد شیمیایی، دارویی و حتی صنایع غذایی هم استفاده می‌شود.اگر سوالی دارید در خدمت هستم

  9. با سلام و عرض ادب
    چگونه می‌توانم دوزینگ پمپ صنعتی را برای کاهش ضایعات مواد مصرفی استفاده کنم؟

    1. سلام و عرض ادب آقای صالحی
      استفاده از دوزینگ پمپ صنعتی با اتصال به سیستم‌ کنترل و نظارت می‌تواند با دقت مواد مورد نیاز را تزریق کند و در نتیجه به کاهش ضایعات کمک کند. اگر نیاز به توضیحات بیشتری دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

  10. سلام و وقت بخیر
    به نظرم کامل ترین توضیحی بود که تا الان درباره انواع دوزینگ پمپ‌ و کاربردهای آن خواندم. بنده خودم از دوزینگ پمپ هاب مختلفی استفاده میکنم و شما به خوبی عملکرد این پمپ‌ ها را توضیح دادین

    1. با سلام و احترام
      بسیار خوشحال هستیم که مطالب کاربردی بودن و توجه شما رو جلب کرده است.
      با سپاس

  11. سلام و عرض ادب
    سوالی که برام پیش اومد دوزینگ پمپ صنعتی برای موادی با ویسکوزیته زیاد مناسب هست؟

    1. سلام و عرض ادب
      بله، بسیاری از دوزینگ پمپ‌ها به صورتی طراحی شده‌اند که با مواد با دانسیته بالا یا ویسکوزیته زیاد مناسب است
      در صورتی که سوال دیگری دارید در خدمت هستیم

  12. سلام و خسته نباشید
    به خوبی به تمام نکات مهم در مورد دوزینگ پمپ صنعتی پرداختین. اطلاعاتی که درباره کاربردها و مزایا ارائه شده‌اند، باعث شد که انتخا درستی در بین پمپ ها داشته باشم
    فقط ای کاش بیشتر درباره قطعاتش توضیح میدادین

    1. با سلام و احترام! از اظهار نظر مثبت شما سپاسگزاریم. ما سعی کرده‌ایم تا به تمام جزئیات مهم درباره دوزینگ پمپ صنعتی صحبت کنیم.
      بله حتما به زودی توضیحاتی درباره قطعات دوزینگ پمپ صنعتی ارائه میدهیم
      اگر سوالی دارید، در خدمت هستیم.

  13. با سلام و خسته نباشید، چه نکاتی باید در انتخاب و نصب دوزینگ پمپ صنعتی در نظر بگیریم و رعایت کنیم

    1. با سلام و احترام
      علاوه بر مواردی که توضیح داده ایم، در انتخاب و نصب دوزینگ پمپ صنعتی، نیاز به مطالعه دقیق نیاز سیستم، ویژگی‌ مواد و اینکه برای چه موردی میخواهید استفاده کنید باید توجه کنید. درصورتی که سوالی دارید با کارشناسان ما تماس بگیرین تا شما را راهنمایی کنند

  14. باسلام وقت بخیر
    ما در کارمون هم از پمپ دیافراگمی استفاده میکنیم و هم از دوزینگ پمپ صنعتی و حالا موردی که تازه متوجه آن شده ایم این است که دوزینگ پمپ ها مصرف انرژی زیادی نسب به بقیه پمپ ها دارند درست است؟

    1. سلام و عرض ادب
      مصرف انرژی دوزینگ پمپ‌ها بستگی به مدل و ساختار پمپی که استفاده میکنید دارد. بسیاری از مدل‌ها بهینه‌سازی شدند تا مصرف انرژی را به حداقل برسانند اگر سوال دیگری دارید در خدمت شما هستیم

  15. سلام دوزینگ پمپ برای سیستم تصفیه آب می خوام با مشخصات 70 لیتر در ساعت با قابلیت تنظیم دبی از 10 تا 100 درصد و جنس قطعات درگیر با مواد شیمیایی PVC می خواهیم. اگر دارید لطفا اطلاعات و قیمت را بفرمایید. با تشکر.

    1. با سلام و احترام
      دوزینگ پمپ اتاترون ایتالیا با دبی 79 لیتر در ساعت، فشار خروجی 10 بار، جنس هد PVC و قابلیت تنظیم دبی از 10 تا 100 درصد مناسب شما است برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید

  16. سلام وقت بخیر
    خیلی عالی توضیح دادین به خصوص توضیحات درباره استفاده در صنایع مختلف و نحوه انتخاب دقیق دوزینگ پمپ، بسیار مفید بود برام

    1. سلام و عرض ادب
      خوشحالیم که مطالب برای شما کاربردی بوده است. جناب اسدی اگر سوالی دارید، درخدمتتون هستیم.

  17. سلام و خسته نباشید
    میخواستم ببینم می‌تونم از دوزینگ پمپ برای کنترل PH محلول‌ استفاده کنم؟

    1. با سلام و احترام
      بله شما میتوانید از دوزینگ پمپ‌ها برای افزودن مقدار دقیق اسید یا باز به محلول‌ها جهت کنترل PH استفاده کنید.درصورتی که سوال دیگری دارید درخدممتون هستیم همچنین میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

  18. سلام وقتتون بخیر
    توضیحاتتون درباره نحوه تعیین دوز، انواع پمپ‌ها و کاربردهای آن، بسیار کامل و جامع بود. تشکر

  19. سلام وقت بخیر
    دوزینگ پمپ صنعتی برای مواد خورنده هم نیز مناسب است میتوانیم استفاده کنیم؟

    1. با سلام و احترام
      برخی از دوزینگ پمپ‌ها برای مواد خورنده مثل اسیدها یا بازها طراحی شده‌اند همچنین در برخی از صنایع غذایی هم میتوانید برای تزریق مواد خورنده به کار ببرید. اگر به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، با شماره ۰۲۱۴۴۱۰۱۴۸۸ تماس بگیرید تا کارشناسان مجموعه صنعت پلاس راهنمایی لازم را به شما ارائه دهند.

  20. سلام وقتتون بخیر
    چگونه می‌توانم از دوزینگ پمپ صنعتی در صنعت نفت و گاز برای تزریق مواد به چاه‌های نفتی استفاده کنم؟

    1. با سلام و احترام
      در صنعت نفت و گاز، دوزینگ پمپ‌ها برای تزریق مواد شیمیایی به چاه‌های نفتی جهت بهبود بهره‌وری بیشتر به کار میرود این فرایند به عنوان تزریق مواد افزایش‌دهنده بازده یا تزریق آب تصفیه شده هم مورد استفاده قرار بدهید

  21. سلام و عرض ادب
    متشکرم از توضیحات بلاخره سایت شما در بین سایت های دیگر در مورد نحوه تعیین دوز و استفاده صحیح از این پمپ‌ توضیح داده بودین خیلی برای بنده کابردی بود

  22. سلام، چگونه می‌توانم از دوزینگ پمپ صنعتی را به شبکه‌های اتوماسیون و کنترل هوشمند متصل کنم؟

    1. با سلام و احترام
      جناب قربانی، این اتصال را از طریق پروتکل‌های مختلفی میتوانید انجام دهید، که امکان کنترل دوری و مدیریت بهینه فرایندها را برای شما فراهم می‌کند.
      اگر سوالی دارید یا به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، با شماره ۰۲۱۴۴۱۰۱۴۸۸ تماس بگیرید تا کارشناسان مجموعه صنعت پلاس مشاوره و راهنمایی لازم را به شما ارائه دهند.

  23. سلام، از دوزینگ پمپ صنعتی می‌توانم برای تزریق مواد به فرایند تولید انرژی، مثل نیروگاه‌، استفاده کنیم؟

    1. با سلام و احترام
      بله، از دوزینگ پمپ‌ها در صنعت انرژی نیز میتوانید برای تزریق مواد شیمیایی مانند افزودنی‌ به آب تغذیه‌ای یا دیگر مواد به فرایند تولید انرژی استفاده کنید

  24. سلام، چه تفاوتی بین دوزینگ پمپ‌ پیستونی و ممبرانی وجود دارد؟کدوم دوزینگ پمپ برای مواد حساس به فشار مناسب است؟

    1. با سلام و احترام،جناب علمداری دوزینگ پمپ‌ ممبرانی برای شما مناسب است.
      دوزینگ پمپ‌ پیستونی برای دوزینگ دقیق در دمای بالا و فشار بالا مناسب هستند، در حالی که دوزینگ پمپ‌ ممبرانی برای دوزینگ دقیق مواد حساس به فشار و دما مناسب‌اند

  25. سلام و خداقوت از چه پمپ صنعتی برای تزریق مواد به خاک در کشاورزی میتوانیم استفاده کنم؟ دوزینگ پمپ برای کار ما مناسب است؟

    1. سلام جناب کشاورز، بله برخی از دوزینگ پمپ‌ها برای تزریق کودها یا مواد به خاک در کشاورزی به کار میروند و قابل استفاده هستند.
      اگر سوالی دارید یا به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، با شماره ۰۲۱۴۴۱۰۱۴۸۸ تماس بگیرید تا کارشناسان مجموعه صنعت پلاس مشاوره و راهنمایی لازم را به شما ارائه دهند.

  26. سلام، دوزینگ پمپ برای تزریق اسید به داخل سیستم آبیاری قطره ای می خواهیم ممنون میشوم راهنماییم کنید؟

    1. با سلام و احترام
      جناب نجفی، با کارشناسان مجموعه صنعت پلاس به شماره ۰۲۱۴۴۱۰۱۴۸۸ تماس بگیرید تا کارشناسان فروش مشاوره و راهنمایی لازم را به شما ارائه دهند.

  27. سلام، توضیحاتی که دادین به خصوص انواع دوزینگ پمپ‌ها و نکات مهمی که برای استفاده از آن بسیار قابل درک و جامع بود. خیلی ممنونم

    1. با سلام و احترام
      بله، برخی از دوزینگ پمپ‌ها برای مواد حساس به تغییرات دما طراحی شده‌اند. از سنسورها و تکنولوژی‌های خنک کننده استفاده می‌کنند تا از تغییرات دمای مواد جلوگیری کنند و دقت تزریق را حفظ کنند.

  28. سلام و خسته نباشید
    در مطلب بالا درمورد کاربرد دوزینگ پمپ در صنایع شیمیایی توضیح داده بودین
    آیا می‌توانید مثالی از کاربردهای عملی دوزینگ پمپ صنعتی برای صنایع شیمیایی بیان کنید؟

    1. با سلام و احترام
      بله حتما، به عنوان مثال، دوزینگ پمپ صنعتی در تزریق دقیق و متناسب مواد شیمیایی برای فرایندهای تولید و پردازش در صنعت شیمیایی به کار می‌رود.

  29. با سلام و احترام
    آیا دوزینگ پمپ صنعتی برای کاربردهای پزشکی نیز استفاده می‌شود؟ میتوانیم استفاده کنیم؟

    1. با سلام و احترام
      بله، دوزینگ پمپ‌ها در صنعت پزشکی برای تزریق دقیق داروها و مواد پزشکی میتوانید استفاده کنید.

  30. سلام، اطلاعات در مورد نحوه استفاده، قابلیت‌ها، و نکات مهمی که باید درمورد دوزینگ پمپ ها در نظر بگیریم جامع و کامل بود

    1. با سلام و احترام
      ممنون از نظر مثبت شما. از اینکه توضیحات مرتبط با انواع دوزینگ پمپ‌ها برای شما مفید بوده است، خوشحال و خورسندیم.

    1. با سلام و احترام، بله، دوزینگ پمپ‌ها در صنعت آب و فاضلاب برای افزودن مواد شیمیایی مانند مواد حفظ‌کننده، کلر، یا فلوکولنت‌ها به فرایندهای تصفیه و پالایش آب میتوانید استفاده کنید.

  31. سلام، می‌توانیم از دوزینگ پمپ صنعتی در سیستم‌های تصفیه آب مصرفی خانگی استفاده کنیم؟

    1. با سلام و احترام، در سیستم‌های تصفیه آب خانگی، دوزینگ پمپ‌ها برای تزریق دقیق مواد حاوی کلر یا مواد حفظ‌کننده به فرآیند تصفیه آب میتوانید استفاده کنید چرا که این به بهبود کیفیت آب و حذف آلودگی‌ها کمک می‌کند.

  32. سلام، چگونه می‌توانیم از دوزینگ پمپ صنعتی در صنعت تولید مواد شوینده و بهداشتی استفاده کنیم؟

    1. با سلام و احترام، در صنعت تولید مواد شوینده و بهداشتی، دوزینگ پمپ‌ها برای افزودن دقیق مواد شیمیایی به فرآیندهای تولید انواع محصولات بهداشتی میتوانید استفاده کنید تا ترکیبات موثر و کیفیت محصولات بهینه شوند.

    1. با سلام و احترام، در صنعت نساجی، دوزینگ پمپ‌ها برای تزریق دقیق افزودنی‌ها و مواد شیمیایی به فرآیندهای رنگبری و پردازش بافت میتوانید استفاده کنید تا کیفیت و یکنواختی رنگ در تولید بهبود یابد

  33. سلام، خیلی کامل و جامع به نکات مهم در مورد دوزینگ پمپ صنعتی پرداختید و اطلاعات مفیدی درباره نحوه استفاده از آن در صنایع مختلف ارائه دادین واقعا لذت بردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجوی محصولات

Search

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

نام*

×

ارتباط با واحد فروش صنعت پلاس

× مشاوره آنلاین